Історія зі скіфським золотом: мережу вразило зізнання окупантів Криму
Категорія
Події
Дата публікації

Історія зі скіфським золотом: мережу вразило зізнання окупантів Криму

Історія зі скіфським золотом: мережу вразило зізнання окупантів Криму

Директор Музеїв Кремля Олена Гагаріна заявила, що рішення суду Амстердама про передачу Києву скіфського золота, яке було вивезено на виставку в Нідерланди до анексії Росією Криму, було обгрунтованим, адже артефакти належали Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
«Дуже важливо розуміти, що весь музейний фонд - це власність держави, а не майно окремо взятого музею або іншого закладу культури», - сказала Гагаріна, додавши, що «предмети були вивезені з території України і належали Україні як державі».

Читайте також: Росіяни пролетіли: мережу порадувало гучне рішення суду в Нідерландах
За словами директора Музеїв Кремля, згідно з нормами міжнародного законодавства дозвіл на вивезення будь-якого предмета за кордон видає міністерство культури. Відомство робить це на підставі державних гарантій, які надає сторона, що приймає.
Користувачів мережі вразило зізнання директора Музеїв Кремля.






Як повідомляв ONLINE.UA, е кс-"прокурор" Криму, депутат Держдуми РФ Наталія Поклонська крупно осоромилася, коментуючи рішення суду Амстердама про передачу Україні скіфського золота.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?