ISW попереджає про новий маневр Путіна напередодні повторного наступу на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

ISW попереджає про новий маневр Путіна напередодні повторного наступу на Україну

ISW попереджає про новий маневр Путіна напередодні повторного наступу на Україну
Джерело:  online.ua

Американські аналітики попереджають, що російський диктатор Володимир Путін наразі робить усе можливе, щоб відтягнути частину підрозділів Збройних сил України на північно-східний кордон, щоб розпорошити українську армію перед повторним наступом РФ. На думку іноземних експертів, повторне вторгнення окупантів з боку Білорусі залишається вкрай малоймовірним.

Джерело: звіт ISW

Путін хоче розпорошити сили ЗСУ перед наступом росіян – ISW

Згідно з даними представників ISW, очільник Кремля, цілком можливо, формує умови для нових російських транскордонних рейдів у північно-східні райони України.

Таким чином Путін хоче продовжити внутрішні інформаційні операції та притиснути ЗСУ до північних прикордонних районів.

Іноземні експерти звертають увагу на те, що 1 лютого російський диктатор скликав нараду, під час якої обговорювали відновлення житлової інфраструктури в анексованому Криму, Бєлгородській, Брянській і Курській областях після обстрілів з боку ЗСУ.

Путін почав стверджувати, що його команда вважає пріоритетом припинення українських обстрілів прикордонних регіонів, однак назвав це завданням Міноборони РФ.

Акцент Путіна на передбачуваній небезпеці українських обстрілів прикордонних регіонів, ймовірно, переслідує подвійну мету. Це сприяє інформаційній операції, спрямованій на те, щоб представити війну в Україні як екзистенційну загрозу для російських громадян, щоб забезпечити внутрішню підтримку затяжної війни.Також Путін може створювати умови для ескалації транскордонних рейдів, щоб відволікти і розпорошити українські сили від критично важливих осей наступу, притиснувши їх до північно-східних прикордонних районів, – попереджають американські аналітики.

Вторгнення РФ з боку Білорусі залишається малоймовірним

На переконання експертів ISW, новий наступ РФ з боку Білорусі є вкрай малоймовірним, а інформаційна операція, щоб відтягнути ЗСУ до північного кордону, апріорі провальна

Загроза транскордонних рейдів з Бєлгородської, Брянської та Курської областей на північ і північний схід України, ймовірно, є спробою змусити Україну розгорнути обмежені підрозділи в цих районах, таким чином розпорошивши українські війська напередодні ймовірної російської наступальної операції в найближчі місяці, – наголошують аналітики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?