Італія більше не видаватиме "золоті візи" росіянами та білорусам
Категорія
Світ
Дата публікації

Італія більше не видаватиме "золоті візи" росіянами та білорусам

Італія більше не видаватиме "золоті візи" росіянами та білорусам
Джерело:  online.ua

Італійський уряд заморозив програму «Інвесторська віза в Італію» для багатіїв з Росії та Білорусі. Єврокомісія рекомендувала зробити це одразу після вторгнення РФ в Україну.

Джерело: Altreconomia

Італія призупинила видачу золотих віз росіянам та білорусам

Міністерство бізнесу та виробництва Італії призупинило програму так званих «золотих віз» в обмін на інвестиції для громадян Росії та Білорусі.

Про це стало відомо з повідомлення на сторінці програми «Інвесторська віза для Італії».

Ми повідомляємо про призупинення програми для громадян Росії та Білорусі відповідно до положення Президента Комітету від 14 липня 2023 року відповідно до Рекомендації C (2022) 2028 Європейського Союзу, - йдеться у повідомленні.

Видання пише, що через затримку в забороні видачі цього виду віз, Італія видала щонайменше 32 громадянам Росії дворічну «інвесторську» візу з 36 запитаних.

У 2022 році росіяни були першими серед інвесторів, нагороджених за програмою «Інвесторська віза для Італії», обігнавши американців (12) і британців (12), а також ще 23 заможних вихідців з країн поза Європейським Союзом.

Минулого року також було зафіксовано пік «золотих віз» з моменту введення їх у правову систему Італії у 2017 році: видано 79 (із 92 запитаних) на загальну суму 32,3 мільйона євро.

ЄК рекомендувала припинити видачу золотих віз

У березні Єврокомісія висловилася щодо «програм проживання для інвесторів у Європейському Союзі» та тих золотих «схем проживання».

Програми такого роду, за словами Комісії, «могли призвести і все ще можуть призводити до привілейованого доступу на територію та внутрішній ринок Європейського Союзу та до пересування в межах Шенгенської зони російських або білоруських громадян, які є або стануть суб’єктами санкцій ЄС».

Комісія запропонувала країнам-членам, включаючи Італію, негайно призупинити ці програми для росіян і білорусів, з можливістю доступу до Європейського Союзу з мотивів «гуманітарного або міжнародного захисту».

Читайте також:

  • Не допоможе. Італія висміяла нову пропозицію Путіна щодо зерна

  • Італія визнала Голодомор геноцидом українського народу

  • Польща спільно з Італією вимагають «реальних гарантій безпеки» НАТО для України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?