Не допоможе. Італія висміяла нову пропозицію Путіна щодо зерна
Категорія
Економіка
Дата публікації

Не допоможе. Італія висміяла нову пропозицію Путіна щодо зерна

Не допоможе. Італія висміяла нову пропозицію Путіна щодо зерна
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Італії Антоніо Таяні звертає увагу міжнародної спільноти на те, що дозвіл російського диктатора Володимира Путіна щодо безплатного постачання зерна до Африки не є правильним шляхом виходу з кризи, спричиненої виходом РФ з Чорноморської зернової ініціативи.

Джерело:  Ansa

Італія відреагувала на нову пропозицію Путіна щодо зерна

Ми наполягаємо на продовженні діалогу щодо зернового коридору. Ми підтримуємо дипломатичні дії Туреччини, – наголосив шеф італійської дипломатії.

Він також нагадав, що в основному африканські народи платять ціну за призупинення угоди.

Шлях, запропонований Путіним, тобто "ми надішлемо вам зерно безплатно", не є правильним. Якщо ми не повернемося до угоди, ціни на зерно зростуть, – попередив Антоніо Таяні.

Як уже згадувалося раніше, 17 липня, після вибухів на Кримському мосту, офіційна Москва заявила про зупинку дії "зернової угоди" і пригрозила "ризиками" сторонам, які зважаться на продовження ініціативи без участі РФ.

Ба більше, країна-агресорка почала масовані обстріли портової інфраструктури Одеси та дунайських портів.

Американська влада уже попередила, що Росія може готувати операцію під чужим прапором у Чорному морі на тлі серії атак по портовій інфраструктурі на півдні України. З ідентичним попередженням також виступив глава МЗС Британії Джеймс Клеверлі.

Що Путін пропонує країнам Африки

Російський диктатор стверджує, що має намір поставити безплатне зерно шістьом африканським країнам.

За його словами, в найближчі місяці "РФ безкоштовно поставить країнам Африки по 25-50 тисяч тонн зерна і забезпечить безплатну доставку".

Як запевняє Путін, зерно отримають Буркіна-Фасо, Зімбабве, Малі, Сомалі, Центральноафриканська республіка й Еритрея.

Окрім того, очільник Кремля цинічно збрехав, що Росія вирішила вийти із "зернової угоди", оскільки вона нібито не виправдала гуманітарного призначення щодо зниження ризиків голоду в найбідніших країнах Африки, Азії й Латинської Америки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?