Італія і Франція нададуть Україні системи протиповітряної оборони SAMP-T
Категорія
Світ
Дата публікації

Італія і Франція нададуть Україні системи протиповітряної оборони SAMP-T

Італія і Франція нададуть Україні системи протиповітряної оборони SAMP-T
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні підтвердила відправку Україні систем протиповітряної оборони SAMP-T разом із Францією.

Джерело: ANSA

Мелоні підтвердила намір передати Україні ЗРК

Мелоні підтвердила відправку Італією системи Samp-T до Києва разом із Францією.

Абсолютно так, ми вже деякий час беремо участь з Парижем у дуже важливому для України питанні. Я думаю, що ми просуваємося швидко і в найближчими днями ми зможемо оголосити про це остаточно.

Що стосується відправки літаків до Києва вона сказала, що «ми готові зробити свою частину на 360 градусів.

Я вважаю за краще не говорити більше. Це залежить від балансу міжнародної спільноти, але ми там і завжди були. Я абсолютно не згодна з тим, що військова допомога веде до ескалації війни.

Мелоні сказала, що під час саміту ЄС 9 лютого підтвердила Володимиру Зеленському повну відданість Італії .

Позиція Італії надзвичайно чітка та послідовна щодо України з 360-градусною відданістю, яка стосується фінансового, військового та цивільного фронту, і я повторила це Зеленському, з яким я розмовляла. Зеленський зацікавлений у нашій присутності в Києві і запросив мене знову, ми бачимо, як це організувати, – додала прем’єрка.

Що відомо про поставки Україні ЗРК SAMP/T

28 січня стало відомо, що під час зустрічі міністрів оборони Франції та Італії Себастьян Лекорню та Гвідо Крозетто країни дослягли домовленості щодо передачі Україні ЗРК SAMP-T і 700 зенітних ракет Aster-30 для нього.

13 січня повідомлялося, що Італія планує надати Україні ЗРК SAMP/T, дозвіл на передачу дала прем'єрка Мелоні.

Проте ЗРК не бажали передавати італійське Міноборони та військові, оскільки Італія має лише 5 батарей цього ЗРК.

На початку лютого 2023 міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що SAMP/T мають бути в Україні протягом наступних двох місяців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?