США вимагають у Італії якнайшвидше передати Україні ЗРК SAMP/T
Категорія
Політика
Дата публікації

США вимагають у Італії якнайшвидше передати Україні ЗРК SAMP/T

США вимагають у Італії якнайшвидше передати Україні ЗРК SAMP/T
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена продовжує тиснути на владу Італії, щоб офіційний Рим якнайшвидше передав Україні додаткові засоби протиповітряної оборони. Про це також йшлося під час розмови радника президента США з національної безпеки Джейк Салліван та дипломатичниго радника прем’єрки Італії Франческо Тало.

Джерело:  La Repubblica  з посиланням на інсайдерів

США хочуть, щоб Італія якнайшвидше передала ЗСУ ЗРК SAMP/T

За словами представників Білого дому, Салліван і Тало засудили агресію Росії проти України та підтвердили готовність надання Києву допомоги, "зокрема підтримку енергетичної стійкості України та військового обладнання".

Як вдалося дізнатися журналістам від своїх анонімних джерел, команда Байдена продовжує тиснути на владу Італії, щоб Рим нарешті ухвалив рішення про передачу Києву систем ППО, насамперед йдеться про комплекс SAMP/T італійсько-французького виробництва.

Редакція видання звертає увагу на те, що на політичному рівні обіцянка передати Україні ці ЗРК була озвучена ще декілька тижнів тому, однак офіційний Рим досі не ухвалив рішення про це у черговому, шостому декреті про військову допомогу Україні.

SAMP/T має обмежені можливості проти балістичних ракет, але є потужною системою проти літаків, безпілотників і крилатих ракет і, таким чином, здатна захистити навіть таке велике місто, як Київ. У Рима є п'ять батарей SAMP/T та одна – навчальна, яка не має машини з пусковими установками. Попередній італійський уряд на чолі з Маріо Драгі хотів передати Україні саме навчальну батарею, яку кілька місяців модернізовували для боротьби з балістичними ракетами, - йдеться в матеріалі видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?