Італія незалежна від російського газу — міністр енергетики
Категорія
Світ
Дата публікації

Італія незалежна від російського газу — міністр енергетики

Італія незалежна від російського газу — міністр енергетики
Джерело:  online.ua

Міністр енергетики Італії заявив, що залежність від російського газу подолано, оскільки країні вдалося домовитися щодо постачання африканського газу.

Джерело: Corriere della Sera

Італія подолала залежність від російського газу

Міністр навколишнього середовища та енергетичної безпеки Італії Гілберто Пічетто Фратін заявив, що залежність від Москви подолано за допомогою домовленостей щодо африканського газу.

Він повідомив, що раніше країна імпортувала майже 40% газу з Росії. Зараз ситуація кардинально змінилася, оскільки відсоток зменшився до 10.

Він додав, що країна фактично подолала залежність від Москви, збільшивши імпорт газу по трубопроводу зі Сходу завдяки новим угодам з Алжиром і Лівією.

Але справжню гарантію дають регазифікатори, які дозволять нам купувати газ за найвигіднішою ціною в усьому світі, чекаючи на все більший розвиток енергетики, яка виробляється з відновлюваних джерел і зрозуміти, коли можна буде впровадити АЕС четвертого покоління, – йдеться у повідомленні.

Прем’єрка Італії Джорджа Мелоні чітко визначила керівні принципи, які передбачають здобуття Італією статусу енергетичного центру Середземномор’я та розробка проєктів зростання для африканських країн.
Росія збільшила експорт газу до ЄС

Протягом березня поставки російського газу до країн ЄС транзитом через Україну та Туреччину зросли на 4% у порівнянні із минулим місяцем.

Через зупинку у минулому році газопроводів "Ямал-Європа" та "Північний потік" єдиними маршрутами російського газу до Європи залишаються "Турецький потік" через Туреччину та Україну.

При цьому середньодобовий обсяг газу збільшився до 70,3 млн кубометрів у березні порівняно з 67,5 млн кубометрів у лютому.

Загалом обсяг поставок російського газу до країн ЄС протягом березня склав близько 2,18 млрд кубометрів.

Близько 1,28 млрд кубометрів — в середньому 41,2 млн кубометрів на добу — проходило через Україну, з них 902 млн кубометрів — або 29,1 млн кубометрів на добу — через Туреччину.

Загалом з початку року "Газпром" вже поставив до країн ЄС 5,9 млрд кубометрів газу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?