Італія вислала двох диппредставників Росії через шпигунський скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

Італія вислала двох диппредставників Росії через шпигунський скандал

Італія вислала двох диппредставників Росії через шпигунський скандал
Джерело:  online.ua

Потужний шпигунський скандал, який спалахнув наприкінці березня між Італією та Росією, отримав перші наслідки для кремлівського режиму. Після того, як було заарештовано двох фігурантів розслідування, Міністерство закордонних справ європейської країни ухвалило жорстке рішення щодо висилання на батьківщину двох представників дипломатичної місії Москви у Римі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністр Луїджі Ді Майо у Facebook.

“З нагоди скликання до Міністерства закордонних справ посла Росії в Італії ми висунули останню ноту протесту італійського уряду та повідомили про негайне вислання двох російських офіційних представників, причетних до цього надзвичайно серйозного інциденту. Дякую нашій розвідці та всім державним апаратам, які щодня працюють на захисті безпеки нашої країни”, - оголосив міністр.

Раніше, згідно з повідомленнями російських медіа, речник посольства у Римі висловлював думку, що подія не вплине на відносини між офіційною Москвою та італійським урядом.

“У будь-якому випадку розраховуємо, що подія не відіб'ється на двосторонніх відносинах Росії та Італії”, - резюмував Олексій Фадєєв і додав, що італійська влада дійсно затримала одного з російських представників.

Аналогічним чином відреагували на шпигунський інцидент на найвищому рівні у Кремлі.

“У Кремлі не володіють інформацією про причини затримання співробітника посольства Росії в Італії, але сподіваються на продовження конструктивних відносин цієї країни з Росією”, - цитують російські ЗМІ речника президента Дмитра Пєскова.

Нагадаємо, затримання робітника російського посольства відбулося під час передачі секретних документів, що стало порушенням державної таємниці Італії.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіцера російського посольства разом з офіцером Військово-морського флоту Італії заарештували через підозру в “роботі” на користь російського режиму. За оприлюдненими даними, затримали підозрюваних напередодні. 30 березня, у Римі. Перш за все звинувачення торкаються шпигунства та розголошення державної таємниці. Наразі нічого не відомо про осіб, яких тримають під арештом — жодних подробиць чи імен не оголошували.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?