В Італії викрили двох агентів-шпигунів Кремля
Категорія
Світ
Дата публікації

В Італії викрили двох агентів-шпигунів Кремля

В Італії викрили двох агентів-шпигунів Кремля
Джерело:  online.ua

Кремль упродовж останніх років активізував шпигунську діяльність за межами Росії — регулярно у безлічі країн, зокрема європейських, повідомляють про випадки викриття агентів. Нещодавно італійська влада підтвердила ідентифікацію одразу двох представників шпигунської мережі РФ. Офіцера російського посольства разом з офіцером Військово-морського флоту Італії заарештували через підозру в “роботі” на користь російського режиму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Il Messaggero.

За оприлюдненими даними, затримали підозрюваних напередодні. 30 березня, у Римі. Перш за все звинувачення торкаються шпигунства та розголошення державної таємниці.

“Операція відбулася під час таємної зустрічі між ними відразу після передачі секретної документації італійським офіцером в обмін на грошову суму. По завершенні офіційних процедур офіцер був заарештований, в той час, як положення іноземного громадянина все ще розглядається у зв'язку з його дипломатичним статусом”, - наголошується у повідомленні.

Наразі нічого не відомо про осіб, яких тримають під арештом — жодних подробиць чи імен не оголошували.

Нагадаємо, в середині березня болгарські спецслужби влаштували повноцінну секретну операцію у столичній Софії, яка була спрямована на затримання осіб, підозрюваних у шпигунстві на користь російського уряду. Зазначалося, що усі фігуранти розслідування — не громадяни РФ.

Операцію із затримання підозрюваних провели представники Головної прокуратури, Державного агентства національної безпеки та Міністерства внутрішніх справ. Обшуки відбулися за кількома адресами в південних районах Софії та в районах у напрямку Перника.

Як повідомляв ONLINE.UA, іноземним журналістам вдалося дізнатися, що секретні дані агентів Центрального розвідувального управління, які були розкриті поза протоколами безпеки в Чорногорії, вже потрапили до рук команди очільника Кремля Володимира Путіна, а також влади Сербії. Згідно з останніми даними, прокуратура Чорногорії вже розпочала попереднє розслідування щодо можливо розголошення секретної інформації очільником Агентства національної безпеки (АНБ) Деяном Вукшичем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?