Ізраїль офіційно схвалив третю дозу вакцини проти коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль офіційно схвалив третю дозу вакцини проти коронавіруса

Ізраїль офіційно схвалив третю дозу вакцини проти коронавіруса
Джерело:  online.ua

МОЗ Ізраїлю офіційно схвалило третю дозу вакцини проти коронавіруса. З 1 серпня в цій країні почнуть робити щеплення третьої дозою вакцини Pfizer людям старше 60 років для посилення імунітету проти штаму Дельта.

Джерело: Тimes of Israel

Третє щеплення від коронавіруса зможуть зробити громадяни вікової категорії 60+, у яких після отримання перших двох доз вакцини пройшло не менше 5 місяців. Важливо відзначити, що Ізраїль був лідером по вакцинації від коронавіруса у всьому світі і однією з перших в світі країн, де майже повністю зняли коронавірусні обмеження.

З червня 2021 року в цій країні почали вакцинувати і дітей старше 12 років. Кілька днів тому в Ізраїлі дозволили робити щеплення від коронавіруса дітям у віці від 5 до 11 років при ризику розвитку у них важких форм ковіда або летального результату при зараженні.

Ізраїль став однією з перших у світі країн, де схвалили третю дозу вакцини від коронавіруса. Про введення бустреної дози задумалися вже в Угорщині і Туреччині. Американське Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів поки ще не схвалило введення третьої дози вакцини.

Чи будуть робити третю дозу вакцини в Україні?

29 липня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що в Україні будуть вводити третю дозу вакцини Pfizer від коронавіруса, якщо ВООЗ схвалить таку схему застосування препарату. За його словами, вже розглядається можливість закупівлі на 2022-2023 роки додаткових доз вакцини Pfizer. Ляшко стверджує, що для закупівель вакцини все готово.

Ляшко уточнив, що зараз поки точно невідомо, як довго зберігається імунітет до коронавірусу після повної вакцинації Pfizer по двухдозній схемі.

Pfizer заявив про ефективність третьої дози вакцини від коронавіруса

Напередодні компанія Pfizer оприлюднила новий звіт досліджень, в якому говориться, що третя доза вакцини демонструє високий результат проти штаму Дельта. У компанії стверджують, що ефективність третьої дози вакцини в 5-10 разів підвищує нейтралізуючі титри проти нових штамів коронавіруса в порівнянні з двома дозами.

"Проти варіанту штаму "Дельта" третя доза препарату показала захист в 5 разів вище у людей у віці від 18 до 55 років в порівнянні з двома дозами, і в 11 разів вище у людей у віці від 65 до 85 років", - йдеться в звіті компанії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?