Ізраїль готує перші у світі випробування вакцини проти COVID-19 без щеплень
Категорія
Технології
Дата публікації

Ізраїль готує перші у світі випробування вакцини проти COVID-19 без щеплень

Ізраїль готує перші у світі випробування вакцини проти COVID-19 без щеплень
Джерело:  online.ua

Ізраїльські медичні фахівці анонсували перші у світі випробування антикоронавірусної вакцини, яка не потребуватиме щеплення, оскільки є пероральною для застосування.

Джерело: The Jerusalem Post

За словами гендиректора Oramed Pharmaceuticals Надава Кідрона, розробкою займалася підшефна компанія Oravax Medical. передбачається, що технологію можна використати для надання організму препаратів на основі білків, які наразі вводять ін'єкцію.

Кідрон уточнив, що новий препарат буде цілитися у три структурі білки коронавірусу, тоді як вакцини типу Moderna та Pfizer обирають метою ураження єдиного білка-шипа. Передбачається, що це зробить медикаменти Oravax більш ефективною для подолання різних штамів інфекції.

“Навіть якщо вірус проходить через одну лінію, існує друга лінія, а якщо через другу лінію, існує третя”, - наголосив експерт.

Раніше компанія завершила експериментальні випробування на тваринах. Пацієнти дослідників отримали антитіла та стійкий імунітет в цілому.

Під час випробувань 1 та 2 фази передбачається, що 24 добровольці розділять на дві групи - перша отримає одну капсулу, а друга одразу дві. Плацебо надавати не планується, оскільки мета експерименту - визначити рівень імунітету та його динаміку.

“Ідея полягає тут в тому, що ми хочемо продемонструвати докази - концепція працює для людей… Уявіть, що ми можемо надати пероральну вакцину, яка вакцинує людину. Це було б революцією для всього світу”, - вважають у компанії.

Кідрон додав, що такий препарат перш за все прибере низку перешкод для широкої імунізації. Перш за все люди потенційно отримають змогу вживати вакцину вдома - це спростить щорічний процес вакцинації, появу якого наразі прогнозують фахівці з різних країн.

Згадані фази дослідження потребують для виконання до 6 тижнів з моменту набору учасників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?