У Китаї обмежать відвідування банків, лікарень, шкіл і проїзд у транспорті для невакцинованих
Категорія
Світ
Дата публікації

У Китаї обмежать відвідування банків, лікарень, шкіл і проїзд у транспорті для невакцинованих

У Китаї обмежать відвідування банків, лікарень, шкіл і проїзд у транспорті для невакцинованих
Джерело:  online.ua

У китайському уряді запланували ввести серйозні обмеження для людей, які не вакцинувалися проти коронавірусу COVID-19 - перш за все зміни стосуватимуться доступу до закладів та установ.

Джерело: INSIDER

За оприлюдненими даними, офіційний Пекін намагається добитися рівня імунізації населення у 80%. Наприкінці липня обмеження введуть вже 12 з 22 регіонів КНР.

Передбачається, що невакцинованим громадянам обмежать відвідування освітні та медичні установи, фітнес-зали, кафе, ресторани й бари, банки, заправні станції, а також користування громадським транспортом.

“Вакцинація - це борг і обов'язок кожного громадянина”, - заявили у китайському уряді.

Посадовці звернули увагу на загрозливу епідемічну ситуацію в інших країнах світу станом на липень 2021 року.

Центральна влада покладе відповідальність на порушення нововведень на керівництво громадських місць і установ. Також в уряді перестануть платити робітникам окремих закладів, які не зроблять щеплення у встановлені терміни.

Зокрема, у місті Лучжоу провінції Сичуань на вході до громадських місць у всіх невакцинованих людей будуть питати документи для посвідчення особи, а також контактну інформацію. Таким чином влада мотивуватиме для проходження вакцинації.

Утім, існують приклади більш жорсткого спонукання людей на вакцинацію. У районі Юехуа, провінція Цзянси, людей попередили про повну заборону відвідування громадських локацій для тих, у кого немає антикоронавірусного щеплення.

Станом на другу половину липня китайські компанії вже випустили близько 1,4 мільярда доз відповідних препаратів. Передбачається, що цього вистачить для виконання вказаного плану. Здебільшого вакцини - продукція компаній Sinovac і Sinopharm.

Подібні обмеження вводили вже в Росії, де людям для відвідування розважальних закладів чи кафе необхідно було скористатися QR-кодом, який надають після проходження антикоронавірусної вакцинації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?