Ви вбиваєте людей — Байден звернувся до Цукерберга та Facebook
Категорія
Світ
Дата публікації

Ви вбиваєте людей — Байден звернувся до Цукерберга та Facebook

Ви вбиваєте людей — Байден звернувся до Цукерберга та Facebook
Джерело:  online.ua

Очільник Білого дому Джо Байден неочікувано для всіх заявив, що платформи на кшталт Facebook "вбивають людей" дезінформацією щодо вакцинації проти коронавірусу. Команду Марка Цукерберга обурили ці звинуваченням - вона миттєво відреагувала на репліку американського лідера.

Джерело: Insider

Що відомо про конфлікт Байдена та Facebook

16 липня президент США почав стверджувати, що платформа Facebook "вбиває людей", адже містить безліч фейкової інформації про щеплення проти COVID-19.

"Пандемія продовжує існувати лише серед невакцинованого населення, і вони (платформи на кшталт Facebook – ред. ) вбивають людей", – поскаржився Джо Байден.

Команда Марка Цукерберга запевняє, що в адміністрації американського лідера вирішили просто знайти "цапа-відбувайла", оскільки їм не вдалось досягнути запланованої кількості вакцинованого населення у 70% на початок липня. Станом на 16 липня цей показник склав лише 60%.
Окрім того, компанія Facebook не приховує, що її обурила заява Байдена.

"Понад 2 мільярди людей переглянули достовірну інформацію про COVID-19 та вакцини у Facebook, що є найбільшим показником серед будь-яких інших ресурсів в інтернеті. Понад 3,3 мільйона осіб також скористались нашим інструментом пошуку вакцини, щоб з'ясувати, де й коли вони можуть щепитись", – відреагували на звинувачення Джо Байдена представники Facebook.

Варто звернути увагу на те, що 97% людей, яких зараз госпіталізують з коронавірусом у Штатах, не зробили щеплення проти коронавірусної хвороби.

За словами головного хірурга США ВівекА Марті, "життя американців знаходиться під загрозою" через дезінформацію щодо вакцин у соціальних мережах.

Окрім того, у Facebook закликали Джозефа Байдена не сліпо довіряти своєму близькому оточенню та не ретранслювати чужі думки, а керуватись фактами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?