Ізраїль передасть Україні найсучаснішу систему оповіщення про повітряні загрози
Категорія
Україна
Дата публікації

Ізраїль передасть Україні найсучаснішу систему оповіщення про повітряні загрози

Ізраїль передасть Україні найсучаснішу систему оповіщення про повітряні загрози
Джерело:  online.ua

Україна має отримати від Ізраїля найсучаснішу на даний момент систему раннього оповіщення про повітряні загрози Tzeva Adom. Це допоможе набагато швидше попереджати українців про запуск ракет та дронів злочинної армії РФ, навіть тих з них, які не можуть безпосередньо буди зафіксовані системами ППО.

Джерело: посольство України в Ізраїлі

Що відомо про отримання Україною системи Tzeva Adom

За словами майора резерву ізраїльської армії Віктора Верцнера, розгортання в Україні системи раннього оповіщення про повітряні загрози Tzeva Adom буде відбуватись упродовж найближчих чотирьох місяців, починаючі з Києва.

Наразі ізраїльска система довела свою ефективність під час розміщення на кордоні країни із палестинським анклавом Сектор Газа, де майже постійно відбуваються запуски ракет.

Після фіксації запуску ворожих ракет система раннього оповіщення автоматично вмикає сигнал тривоги у найближчих містах, селах та на військових об'єктах.

Ізраїль - невелика країна, розділена на певні частини. І якщо, наприклад, тривога йде у всій центральній частині Ізраїлю, то необов'язково у всій центральній частині держави. Тобто у певних містах, адже ця система працює в координації з радарами. Вона прораховує траєкторію ракет й вмикає оповіщення там, куди ці ракети прямують, - підкреслив Верцнер.

Чим особлива система Tzeva Adom

Він зазначив, що потужні радари якісно відрізняють ізраїльску систему раннього оповіщення від аналогічних систем.

Зокрема, система дозволить запускати сигнал тривоги у окремому регіоні та навіть районі, якому загрожує небезпека з повітря.

Такі ізраїльські системи зможуть "засікати" "невидимі" на сьогодні для нашої ППО С-300, С-400 та гіперзвукові "Кинджали".

Крім цього, через мобільний застосунок система сповіщатиме людей, скільки часу вони мають, аби сховатися в укриття.

Щодо термінів передачі та встановлення цієї системи в Україні є лише натяки, ймовірно, це станеться протягом кількох найближчих місяців. Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук припускає, що систему вже адаптовують під українські реалії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?