В України можуть з'явитися проблеми з пілотами після надання F-16
Категорія
Україна
Дата публікації

В України можуть з'явитися проблеми з пілотами після надання F-16

В України можуть з'явитися проблеми з пілотами після надання F-16
Джерело:  online.ua

Українські пілоти продовжують нагадувати міжнародним партнерам України, що для боротьби з потужнішими російськими літаками їм потрібні сучасні винищувачі F-16. Не можна також забувати про те, що ЗСУ втрачають найдосвідченіших своїх пілотів, які могли б опановувати літаки, поки Захід зволікає з фінальним рішенням.

Джерело:  The Telegraph

Українській авіації вкрай важко стримувати ворога у небі

За словами майора ЗСУ Вадима Ворошилова, з кожним днем стає дедалі важче стримувати росіян, використовуючи лише старі радянські літаки.

Він також зазначив, що ворог постійно намагається змінювати тактику.

Вони створюють пастки. Вони піднімають у повітря один літак, обманюючи українського пілота, щоб він думав, що там лише один літак. Потім з'являються ще два або три літаки з двох боків, які фактично роєм оточують український літак, – повідомляє Вадим Ворошилов.

Майор також звертає увагу на те, що МіГ-29 дають можливість нашим пілотам "не більше, ніж утримувати поле бою", оскільки знищувати окупантів, які літають на сучасних винищувачах Су-35 і бомбардувальниках Су-34, виявилося складно.

Зараз ми можемо лише стримувати ворога, але за допомогою F-16 ми могли б контролювати море і землю для захисту піхоти. Нам потрібні більш сучасні літаки, щоб бути кращими за ворога, – наголосив Ворошилов.

Скільки може тривати навчання на F-16

Нещодавно офіційний Лондон заявив, що навчання українських пілотів на британських літаках може тривати 3 роки.

Однак ні майор Ворошилов, ні його колега полковник Володимир Логачов, який є главою авіаційного управління командування Повітряних сил ЗСУ, не згодні з такими прогнозами.

Вони переконані в тому, що для навчання знадобиться менше шести місяців.

Полковник Логачов також звернув увагу на те, що поки Україна чекає на західні літаки, вона втрачає найдосвідченіших пілотів.

Поки ми будемо чекати, ми втратимо ще більше пілотів. У нас був список найдосвідченіших пілотів, які могли б пройти навчання на F-16, і, на жаль, деякі з них вже загинули під час бойових дій, - заявив він.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?