Ізраїль заявив про нові успіхи під час війни проти ХАМАС
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль заявив про нові успіхи під час війни проти ХАМАС

атака ХАМАС на Ізраїль
Джерело:  The Times of Israel

Вночі 9 жовтня ізраїльська авіація завдавала потужних ударів по сектору Газа, намагаючись повністю "знищити можливості терористичної групи ХАМАС". Згідно з останніми даними, ЦАХАЛ активно атакує не лише будинки командирів, а будинки абсолютно усіх терористів.

За словами офіцера армії оборони Ізраїлю Ігала Левіна, вдалося ліквідувати одного із командирів бойовиків Ріфат Абу-Хілаль, він же "Абу аль-Абад".

На цьому тлі не можна не згадати про те, що 8 жовтня Ізраїль знищив безпосереднього головного ватажка ХАМАС.

Що армія Ізраїлю атакувала вночі 9 жовтня:

  • будівля, де проживають бойовики ХАМАС;

  • декілька командних пунктів;

  • командний центр, який використовується високопоставленим чиновником військово-морських сил ХАМАС;

  • активи, які терористична група використовує для розвідки;

  • "майно, який використовується ХАМАСом", розташоване у мечеті в Джабалії.

Представники терористів поширюють у соціальних мережах повідомлення про те, що Ізраїль знищує не лише будинки командирів (як робив це раніше), а й будинки усіх бойовиків, навіть пересічних.

Жителі Гази кажуть, що ізраїльська армія більше не діє за попереджувальним протоколом "Акеш ба гаг" ("Стук по даху"), а одразу знищує будинки один за одним.

Атака ХАМАС на Ізраїль: останні новини

Як повідомили нещодавно високопоставлені члени ХАМАСу та Хезболли, служба безпеки Ірану безпосередньо долучилася до планування нападу бойовиків на Ізраїль, а також підтримала атаку терористів на зустрічі в Бейруті минулого понеділка.

За словами колишнього командувача британських сил в Афганістані полковника Річарда Кемпа, він підтримує рішення Тель-Авіва знищити ХАМАС після терактів. Окрім того, полковник попередив, що на боці терористів у цій атаці - Іран та Росія.

Армія оборони Ізраїлю офіційно заявила, що підрозділ ВМС Шайетет 13 затримав заступника командувача південним підрозділом військово-морських сил ХАМАС у Газі Мухаммеда Абу Галі.

У ніч на 9 жовтня палестинські терористи вдарили сотнями ракет по місту Ашкелон на півдні Ізраїлю.

 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?