Ізраїль заявив про удари по Лівану після атаки Хезболли
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль заявив про удари по Лівану після атаки Хезболли

Хамас
Джерело:  The Times of Israel

Ізраїльські війська заявили, що Ліван завдав ударів по їхній території. Армія оборони Ізраїля (ЦАХАЛ) атакувала у відповідь.

Ізраїль атакував у відповідь по Лівану

Сили оборони Ізраїлю заявили, що зранку вдарили артилерією по Лівану. Як зазначають в Ізраїлі, цьому передували мінометні обстріли з боку Лівану.

Пізніше ЦАХАЛ заявив, що ударив безпілотником по інфраструктурі бойовиків "Хезболли" у районі гори Хар-Дов на ізраїльсько-ліванському кордоні.

Армія оборони Ізраїлю вжила підготовчих заходів до такого роду можливостей і продовжить діяти в усіх регіонах і в будь-який час, щоб забезпечити безпеку ізраїльських цивільних, - йдеться у повідомленні.

Про жертви внаслідок цих атак жодна зі сторін не повідомила.

Додамо, що угрупування "Хезболла" взяло на себе відповідальність за обстріл ізраїльської території. Бойовики заявляють, що обстріляли військові позиції в районі спірної території біля кордону з Ліваном.

Атака ХАМАС на Ізраїль: що важливо знати

Вранці 7 жовтня з сектора Гази по Ізраїлю терористи почали масово випускати ракети, які призвели до масштабних пожеж та десятків жертв у мирних містах.

Після початку атаки прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньягу звернувся до свого народу з приводу масованої атаки з боку ХАМАС.

Лідер Ізраїлю публічно заявив, що країна перебуває у стані війни, однак вони зможуть перемогти ворога.

Громадяни Ізраїлю, ми перебуваємо у стані війни. І ми переможемо. Ворог заплатить таку ціну, якої він ніколи раніше не знав. Я доручив, перш за все, очистити від терористів громади, в які вони проникли, і ця робота триває.Я віддав наказ про широкомасштабний призов резервів, щоб відповісти у війні, якої ворог ніколи не бачив. Ми ведемо війну, і ми вийдемо з неї переможцями, - наголосив Біньямін Нетаньягу.

Поширити

На атаку терористів ХАМАС на Ізраїль одразу відреагував також український лідер Володимир Зеленський.

Він звернув увагу міжнародної спільноти на те, що право Ізраїлю на захист не підлягає сумніву".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?