Як Путін використає ситуацію в Ізраїлі проти України — пояснення аналітиків
Категорія
Політика
Дата публікації

Як Путін використає ситуацію в Ізраїлі проти України — пояснення аналітиків

Володимир Путін, Кремль
Джерело:  ISW

Представники Інституту вивчення війни (ISW) озвучили попередження, що російський диктатор Володимир Путін використає атаку ХАМАС на Ізраїль для активного поширення наративів про зменшення підтримки та уваги США і Заходу до України.

Атака ХАМАС на Ізраїль може зашкодити й безпосередньо Україні

За словами іноземних експертів, команда президента РФ, цілком можливо, продовжить використовувати напади ХАМАС на Ізраїль для введення інформаційної війни проти України з метою зменшення її підтримки з боку міжнародної спільноти.

Ба більше, наголошується, що офіційна Москва активізувала декілька інформаційних операцій після нападів ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня.

Насамперед вона почала звинувачувати Захід у нехтуванні конфліктами на Близькому Сході на користь підтримки України.

До прикладу, колишній президент РФ Дмитро Медведєв цинічно наполягає на тому, щоб США та їхні партнери зайнялися питанням "палестино-ізраїльського врегулювання", а не “втручалися” в російсько-українську війну.

Як у Росії реагують на події в Ізраїлі

На переконання прокремлівського пропагандиста Сергія Мардана, країна-агресорка виграє від ескалації, адже, мовляв, міжнародна спільнота "на деякий час відволічеться від України і знову займеться гасінням вічної пожежі на Близькому Сході".

Американські аналітики попереджають, що таким чином команда Путіна намагається вбити клин у військову підтримку України, а також хоче, щоб український народ просто зневірився.

Кілька ключових джерел у російському інформаційному просторі змістили фокус свого щоденного висвітлення на ситуацію в Ізраїлі 7 жовтня, що може вплинути на інформаційне середовище навколо війни в Україні найближчими днями або тижнями.

Не можна також не звернути увагу на те, що чимало російських "воєнкорів" одразу сконцентрувалися здебільшого на атаках ХАМАС в Ізраїлі, ігноруючи події на українському фронті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?