МЗС України відреагувало на напад на Ізраїль
Категорія
Світ
Дата публікації

МЗС України відреагувало на напад на Ізраїль

МЗС України
Ізраїль

Україна засудила терористичний напад ісламських бойовиків ХАМАС на територію Ізраїлю.

МЗС України відреагувало на напад на Ізраїль

Україна рішуче засуджує триваючі терористичні атаки проти Ізраїлю, включаючи ракетні обстріли цивільного населення в Єрусалимі та Тель-Авіві, — йшлося в повідомленні.

Зазначили, що українська сторона висловила підтримку Ізраїлю в його праві захищати свій народ на країну.

Бойовики ХАМАС атакували Ізраїль

Вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали ракетних ударів з території Сектору Гази по Ізраїлю. Також відбулося наземне вторгнення на територію країни. Під ракетними ударами опинилася центральна та південна частина країни. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) оголосила воєнний стан та операцію "Залізні мечі". У радіусі 80 кілометрів від кордону з Сектором Гази запровадили "особливу зону".

Міноборони Ізраїлю призвало декілька тисяч резервістів. ЦАХАЛ веде бої з бойовиками на півдні Ізраїлю біля кордону з Сектором Гази. Крім цього, повідомляється про десятки постраждалих цивільних, у них спостерігається поранення різного ступеня тяжкості.

За повідомленням ЗМІ, ХАМАС заявив про початок операції та запуск п'яти тисяч ракет по території Ізраїлю.

Нагадаємо, бойовики з Сектору Гази по Ізраїлю випустили понад 170 ракет, з яких своєї цілі досягли 134 з них. Ізраїль розгорнув систему протиракетної оборони "Залізний купол", у результаті чого було знищено 54 ракети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?