Ізраїльська поліція допоможе стежити за порядком на Рош га-Шана в Умані
Категорія
Україна
Дата публікації

Ізраїльська поліція допоможе стежити за порядком на Рош га-Шана в Умані

Ізраїльська поліція допоможе стежити за порядком на Рош га-Шана в Умані
Джерело:  online.ua

Поліція Ізраїля допоможе українським правоохоронцям стежити за порядком на Рош га-Шана в Умані. До міста вже прибувають тисячі хасидів.

Джерело: Поліція Черкаської області

До Умані прибула поліція Ізраїлю

До Умані вже прибула поліція Ізраїлю на час святкування Рош га-Шана. Разом з українськими поліцейськими вони нестимуть службу разом.

Про це у Фейсбуці повідомляє Поліція Черкаської області..

Поліція Ізраїлю прибула до Умані на час святкування Рош га-Шана. Ізраїльські поліцейські спільно з українськими правоохоронцями нестимуть службу в місцях компактного проживання та паломництва хасидів.

Наразі іноземним колегам показали пересувний ситуаційний центр, який оснащений всіма технічними можливостями для контролю й безпеки на вулицях під час святкування юдейського нового року.

У поліції обіцяють, що ізраїльтяни вже сьогодні вийдуть на патрулювання з українськими поліцейськими та військовослужбовцями Національної гвардії.

У координаційному штабі відбулася нарада за участі начальника Головного управління Національної поліції в Черкаській області Вячеслава Гуріна та його заступника Сергія Коваленка. Правоохоронці обговорили спільні дії щодо ефективного забезпечення порядку та безпеки на території паломництва.

Влада Умані просить хасидів не їхати на Рош га-Шана 

Черкаська обласна військова адміністрація напередодні єврейського нового року рекомендує хасидам утриматися від відвідування Умані 15-17 вересня. Хоча всі заходи безпеки будуть вжиті.

Керівник Черкаської ОВА Ігор Табурець написав в Telegram:

Ми рекомендуємо паломникам максимально утриматися від відвідин Умані, враховуючи війну, регулярні масовані обстріли нашої країни та можливі провокації з боку Росії.

Водночас розуміємо, що частина вірян, як і торік, усе ж наважаться приїхати. Тому спільно з міською владою, сектором безпеки й оборони, усіма профільними службами вже працюємо превентивно.

Табурець обіцяє, що заходи безпеки будуть посилені.

Читайте також:

  • Влада Умані просить ізраїльських хасидів не їхати на Рош га-Шана у вересні

  • Прем’єр Ізраїлю закликав хасидів не їхати в Умань через відсутність укриттів

  • Армія РФ вдарила ракетами по Умані. Є постраждалі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?