Прем’єр Ізраїлю закликав хасидів не їхати в Умань через відсутність укриттів
Категорія
Світ
Дата публікації

Прем’єр Ізраїлю закликав хасидів не їхати в Умань через відсутність укриттів

Прем’єр Ізраїлю закликав хасидів не їхати в Умань через відсутність укриттів
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що поїздка до Умані для хасидів на Рош га-Шана небезпечна, навіть якщо уряд схвалив фінансову допомогу таким паломникам.

Джерело: The Times of Israel

Нетаньягу закликав хасидів не їхати в Україну

Громадяни Ізраїлю, які їдуть в Україну, повинні нести особисту відповідальність за свої поїздки. Не завжди нас Бог оберігав, ні на європейській землі, ні на українській, - заявив Нетаньягу на засіданні Кабміну.

Нетаньяху сказав, що в Ізраїлі, коли запускають ракети, ізраїльтяни прямують до укриття, «а там укриттів немає». Він додав, що в нещодавній розмові з президентом Володимиром Зеленським той наголосив, що Умань не може захистити великий наплив туристів.

Незважаючи на це, уряд Ізраїлю схвалює 4 млн шекелів (близько 1 млн доларів) допомоги тим, хто збирається подорожувати до Умані на Рош га-Шана — єврейський новий рік.

Рош га-Шана в Умані

Єврейський новий рік (Рош га-Шана) триватиме 15-17 вересня.

Щороку хасиди здійснюють паломництво до Умані, де знаходиться могила засновника цієї течії юдаїзму цадика Нахмана.

Уманська міська голова Ірина Плетньова повідомила 8 вересня, що у місті встановлюють особливий режим вʼїзду та виїзду, а також пересування громадян.

Шановні жителі та гості громади! З 11.09.2023 по 21.09.2023 на території міста Умань встановлюється ОСОБЛИВИЙ РЕЖИМ вʼїзду та виїзду, пересування громадян у звʼязку з святкуванням паломниками-хасидами релігійного свята, - написала вона.

У мікрорайоні паломництва заборонено:

  • продаж і використання піротехнічних засобів, інших вибухових речовин, що створюють шумовий ефект,

  • продаж пневматичної зброї та іграшок, що імітують зброю,

  • алкогольних напоїв і речовин, вироблених на спиртовій основі (за винятком лікарських засобів, дозволених до застосування та включених до Державного реєстру лікарських засобів, та дезінфекційних засобів).

В Умані очікують близько 50 тисяч паломників цього року.

Читайте також:

  • Влада Умані просить ізраїльських хасидів не їхати на Рош га-Шана у вересні

  • Україна не потерпить приниження своїх громадян при в'їзді в Ізраїль — Корнійчук

  • Україна хоче скасувати безвізовий режим з Ізраїлем

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?