Україна хоче скасувати безвізовий режим з Ізраїлем
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна хоче скасувати безвізовий режим з Ізраїлем

Україна хоче скасувати безвізовий режим з Ізраїлем
Джерело:  online.ua

За інформацією журналістів видання Kyiv Post, український уряд розглядає можливість скасування угоди про безвізовий режим з Ізраїлем та планує виключити його зі списку партнерів під час засідань у форматі "Рамштайн". 

Джерело: Kyiv Post

Чому Україна планує скасувати безвізовий режим з Ізраїлем 

Журналісти видання із посиланням на представників українського уряду зазначають, що наразі вже готується подання про скасування безвізового режиму між країнами до МЗС.

Розгляд подання планується найближчими тижнями. Головна причина - систематичні недружні дії Ізраїлю щодо України та фактично проросійська позиція на міжнародній арені після пономасштабного вторгнення Росії, - зазначив співрозмовник видання з РНБО.

Україна планує також ініціювати виключення участі Ізраїлю з числа країн-партнерів під час засідань у форматі "Рамштайн".

Зокрема, в уряді України занепокоєні загрозою передачі інформації з боку представників Ізраїлю Росії.

Отримана в ході зустрічей інформація використовується Ізраїлем у суто власних інтересах. І головне – існує реальна небезпека, що цю інформація імовірно потрапляє у розпорядження держави-агресора, - пояснили представники українського уряду журналістам видання.

До того ж ізраїльський уряд відмовився надавати воєнну допомогу Україні. А 10% українців, які намагались в‘їхати до країни, були затримані в аеропорту без пояснень та депортовані.

Натомість Ізраїль намагається отримати від нас гарантії безпеки для своїх громадян, які здійснюють паломництво до могили цадика Нахмана в Умані. Під час постійних ракетних атак ці гарантії надати неможливо, - підкреслив один зі співрозмовників.

Що відомо про недружні кроки Ізраїлю по відношенню до України

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук закликав офіційний Єрусалим відмовитися скасування медичного страхування для біженців з України.

Ми глибоко розчаровані і стурбовані нещодавнім рішенням ізраїльського уряду скасувати медичне страхування для біженців з України. Мало того, що ізраїльський уряд відмовляється продавати Україні засоби захисту від убивств наших громадян росіянами - тепер Ізраїль також припиняє надання медичної допомоги біженцям, які втекли до Ізраїлю від загрози жорстокого вбивства від рук росіян. Ми закликаємо ізраїльський уряд не відвертатися від базового гуманітарного акту - здоров'я наших біженців, - зазначив Корнійчук.

Корнійчук закликав міністра фінансів Смотрича та міністра соціальної політики Маргі переглянути своє рішення і в якості жесту гуманізму надати українським біженцям базовий соціальний захист та медичне страхування.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?