FT дізналося деталі масштабних міжнародних переговорів щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

FT дізналося деталі масштабних міжнародних переговорів щодо України

FT дізналося деталі масштабних міжнародних переговорів щодо України
Джерело:  online.ua

На переконання європейських лідеріа, участь Китаю у зустрічі радників глав держав щодо української "формули миру" в Джидді можна вважати конструктивною. 

Джерело:  Financial Times  із посиланням на своїх інсайдерів

Китай буде брати участь у нових переговорах щодо України

Як зазначають анонімні джерела видання, офіційний Пекін дав зрозуміти, що готовий брати участь у подальших міжнародних переговорах щодо врегулювання війни в Україні.

Окрім того, зазначається, що партнери України привітали "конструктивну" участь Китаю в форумі у Саудівській Аравії, куди не запросили представників РФ.

За словами журналістів, зустріч у Джидді закінчилася без вагомиз рішень.

Попри це присутність Китаю, який раніше не хотів брати участь у подібних переговорах у Копенгагені, була сприйнята як перелом у бік Києва й стала головною подією серед учасників заходу.

Один європейський дипломат сказав, що Китай "виглядає конструктивним" і "прагне показати, що [він] не Росія". "Сама присутність Китаю показує, що Росія стає все більш і більш ізольованою", - сказав він. Інший європейський посадовець сказав, що Китай "брав активну участь і позитивно поставився до ідеї третьої зустрічі на цьому рівні".

Що ще відомо про зустріч щодо України

5 серпня у Саудівській Аравії стартувала зустріч щодо майбутнього саміту "формули миру", яку запропонувала команда українського лідера Володимира Зеленського.

Під час зустрічі у Джидді були присутні радники з нацбезпеки та політичні радники лідерів близько 40 країн. Зокрема йдеться про Китай, Індію, Індонезію, Мексику, Чилі, ПАР.

Що цікаво, участь офіційного Пекіна очільника МЗС України Дмитро Кулеба назвав "суперпроривом".

Представників країни-агресорки на цій зустрічі не було.

Як вдалося дізнатися журналістам, на саміті у Саудівській Аравії учасники досягли порозуміння щодо поваги до територіальної цілісності України.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?