Подоляк назвав головну проблему саміту в Саудівській Аравії
Категорія
Політика
Дата публікації

Подоляк назвав головну проблему саміту в Саудівській Аравії

Подоляк назвав головну проблему саміту в Саудівській Аравії
Джерело:  online.ua

5-6 серпня у Саудівській Аравії відбувся саміт, присвячений мирному плану України. За словами радника глави Офісу Президента Михайло Подоляка, головним викликом для Києва стало те, що не всі країни усвідомлюють, що Росія має залишити територію України.

Джерело: "Радіо Свобода"

Під час зустрічі у Саудівській Аравії Україна стикнулася з серйозною проблемою

Що цікаво, нещодавно журналісти з'ясували, що учасники саміту, мовляв, домовились про те, що повага до територіальної цілісності та суверенітету України має бути основою будь-якої мирної угоди, а також пріоритетом Статуту ООН.

Найскладніше завжди обговорення питання, що Росія має залишити територію України. Деякі країни, не усі безумовно, які займають проукраїнську позицію з початку цієї війни усе чітко розуміють, а деякі країни продовжують думати, що це питання територіальних якихось нюансів. Мається на увазі, що Росія атакує територію заради цієї території – мова про схід України. Залишити щось Росії, хоча би маленький клаптик – це буде означати, що війна просто перенесена на наступні етапи, – розповів Михайло Подоляк.

Він також не приховує той факт, що деякі країни не глибоко розуміються на цій війні, а також досі вважають країна-агресорка здатна проводити масштабні воєнні операції.

За словами представника ОПУ, офіційний Київ не бачить інших фіналів цієї війни, окрім як тотальної воєнної поразки Росії.

Якщо ми хочемо продовжувати війну, і таким чином максимально дискредитувати міжнародне право, то тоді треба про щось домовлятись з Росією, – додав Подоляк.

Обхід санкцій Росією — як це коментують в ОПУ

Як зазначає радник глави ОПУ, ніхто з учасників саміту не збирався визнавати, що він допомагає РФ вести війну проти України, однак цю проблему дійсно уже обговорювали.

Михайло Подоляк також переконаний у тому, що переконати окремі держави відмовитися від підтримки Москви буде не так просто - на це знадобиться багато часу.

На його думку, вкрай важливо донести лідерам інших країн, що ця війна ламає міжнародні правила як такі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?