Ізраїль зазнав найбільшої ракетної атаки з боку Лівану за майже три десятиліття
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль зазнав найбільшої ракетної атаки з боку Лівану за майже три десятиліття

Ізраїль зазнав найбільшої ракетної атаки з боку Лівану за майже три десятиліття
Джерело:  online.ua

Протягом 6 квітня по Ізраїлю з території Лівану було випущено близько 34 ракет. Це найбільша ракетна атака з боку Лівану за останні 27 років. 

Джерело:  The Times of Israel

Що відомо про наслідки ракетної атаки по Ізраїлю з Лівану 

За інформацією ізраїльских військових, ПРО "Залізний купол" вдалось збити не менше 25 ракет. Ще 5 ракет впали на території Ізраїлю через що легкі поранення отримали двоє людей.

Зазначається, що 4 ракети були пущені у невідомому напрямку і інформації про наслідки їхнього падіння не має.

При цьому ливанське терористичне угруповання "Хезболла" відкидає причетність до ракетної атаки по Ізраїлю.

 Однак один з її лідерів Хашем Сафі ад-Дін зазначив, що "спроби Ізраїлю завдати шкоди мечеті Аль-Акса і нашим святиням викличуть пожежу в регіоні".

За деякими відомостями, за атакою можуть стоять палестинські угруповання, тобто суніти. Однак їм, ймовірно, все ж допомагали бойовики "Хезболли".

Конкретних заходів у відповідь влада Ізраїлю поки не вжила. Депутат від партії "Лікуд" Денні Данон закликав до "непропорційної" відповіді "мовою сили".

Між Ізраїлем та Палестиною відбулось нове загострення

 Протягом ночі та зранку по території Ізраїлю було випущено кілька ракет з Сектора Гази.

Протягом останніх двох діб відбувались запеклі зіткнення між поліцією Ізраїлю і палестинцями в районі мечеті Аль-Акса в Єрусалимі.

За твердженнями ізраїльскої поліції, молоді палестинці в порушення правил пронесли на територію мечеті камені і феєрверки, після чого спробували забарикадуватися всередині.

Ізраїльська поліція провела силову операцію, в ході якої безпосередньо в мечеті були затримані кілька сотень палестинців. При цьому палестинська сторона звинувачує Ізраїль у неспровокованій агресії проти віруючих.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?