Ізраїль звернувся до України через присвоєння стадіону імені Шухевича
Категорія
Політика
Дата публікації

Ізраїль звернувся до України через присвоєння стадіону імені Шухевича

Ізраїль звернувся до України через присвоєння стадіону імені Шухевича
Джерело:  online.ua

Міжнародна спільнота вже багато років гостро реагує на ініціативи української влади з приводу вшанування найбільш вагомих персонажів своєї історії. Причина для такого відношення — поширеність тез пропаганди Кремля, який мав десятиріччя, зокрема й у радянські часи, для очорнення історичних постатей. Нещодавно у Тернополі з’явилася ініціатива з присвоєння імені Романа Шухевича місцевому стадіону. На це критично відреагували в ізраїльському уряді. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву посольства країни.

За словами голови посольства Джоела Ліона, таке рішення українська влада має скасувати.

“Ми рішуче засуджуємо рішення Тернопільської міської ради присвоїти міському стадіону ім'я сумнозвісного гауптмана 201-го батальйону шуцманшафта Романа Шухевича та вимагаємо негайного скасування цього рішення”, - оголосив Ліон.

Нагадаємо, в Україні Роман Шухевич — провідний борець за незалежність, який протистояв радянському агресору в підпіллі, виконував обов’язки одного з керівників Організації українських націоналістів. Разом з учасниками ОУН, серед яких був Степан Бандера, та інших угрупувань він вів підпільну проукраїнську боротьбу на території Польщі.

На початку протистояння на східноєвропейському фронті Другої світової війни Шухевич разом з багатьма іншими українцями приєднався до боротьби проти радянської влади, яка панувала на українських землях після громадянської війни - внаслідок де-факто завоювання земель УНР більшовиками. Він служив у складі підрозділу “Нахтіґаль”, одного з найперших іноземних легіонів Вермахту.

Саме цей епізод Шухевичу ставлять у провину, судячи з усього, найчастіше.

Після закінчення Другої світової війни влада СРСР почала суворе викорінення партизанства у західних районах сучасної України. Шухевич став активним учасником реальних акцій підпілля, але у 1950 році був убитий силовиками НКВС під час спроби прориву з оточеного сховища.

Як повідомляв ONLINE.UA, 11 лютого стало відомо, що Окружний адмінсуд Києва визнав протиправним і скасував рішення Київської міськради про перейменування Московського проспекту на проспект імені Степана Бандери.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?