ОАСК знову скасував перейменування Московського на проспект Степана Бандери у Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

ОАСК знову скасував перейменування Московського на проспект Степана Бандери у Києві

ОАСК знову скасував перейменування Московського на проспект Степана Бандери у Києві
Джерело:  online.ua

11 лютого стало відомо, що Окружний адмінсуд Києва визнав протиправним і скасував рішення Київської міськради про перейменування Московського проспекту на проспект імені Степана Бандери. Згідно з останніми даними, міська влада столиці вже готує апеляцію, оскільки, за словами представників Київської міської державно адміністрації, це рішення є абсолютно не обґрунтованим. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Єдиний реєстр судових рішень.

Нове скандальне рішення ОАСК прокоментувала заступниця голови київської адмінінстрації Марина Хонда, назвавши його незаконним. Вона також звернула увагу на те, рішення про перейменування яких топонімів скасував ОАСК:

  • вулицю Баумана на вулицю Януша Корчака;

  • вулицю Кутузова на вулицю Генерала Алмазова;

  • вулицю Суворова на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка;

  • провулок Кутузова на провулок Євгена Гуцала;

  • проспект Московський на проспект Степана Бандери.

Варто зазначити, що рішення Окружного адміністративного суду міста Києва було ухвалено 28 січня 2021 року й воно не набрало законної сили. Що також важливо розуміти, юристи неодноразово наголошували на тому, що проспект Бандери, Шухевича та ці вулиці були перейменовані не за законом про декомунізацію, а за загальними нормами – будь-яке місто може перейменувати будь-яку вулицю, якщо на це знайдуться голоси депутатів місцевої ради. Наразі відомо, що за позовом стоїть громадська спілка "Громадський контроль та порядок". Суд також стягнув з Київської міськради 689 гривень судового збору. Рішення ухвалила суддя Любов Маруліна.

Як відомо, раніше позови про скасування перейменування проспектів Бандери та Шухевича у Києві подавала сепаратистка з Луганська Олена Бережна – мати загиблої колишньої депутатки від Партії регіонів Ірини Бережної.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно глава Міністерства юстиції Денис Малюська офіційно повідомив, що новий український правопис, рішення про який Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним, буде дійсним щонайменше до кінця цьогорічного Зовнішнього незалежного оцінювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?