JP Morgan дав прогноз, чи отримає Україна гроші МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

JP Morgan дав прогноз, чи отримає Україна гроші МВФ

JP Morgan дав прогноз, чи отримає Україна гроші МВФ
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Експерти американського банку JP Morgan спрогнозували ймовірність того, чи вдасться Україні отримати у 2019 році черговий транш Міжнародного валютного фонду. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна», аналітики JP Morgan вважають, що уряду України поки не варто розраховувати на гроші МВФ.

«Ми не очікуємо виплат від МВФ цього року через популістський підхід, невиконані умови та рішення уряду «лібералізувати» ціни на газ лише в бік зниження, одночасно вводячи обмеження на підвищення», – йдеться в документі аналітиків JP Morgan.

На переконання американців, після рішення про зниження ціни на газ з 1 травня транш МВФ за програмою stand-by отримати буде неможливо. Крім того, негативний вплив має те, що Верховна Рада досі не ухвалила зміни до антикорупційного законодавства, а Конституційний Суд скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

Оскільки візит делегації Міжнародного валютного фонду до Києва заплановано на червень, виправити становище до цього часу навряд чи вдасться. Якщо ж український уряд та депутати не зроблять кроки назустріч в МВФ протягом наступних місяців, то слід очікувати затримок з програмою stand-by до кінця 2019 року.

Нагадаємо, що 4 травня під час телефонної розмови з президентом України директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард підвердила намір продовжувати співпрацю з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?