JPMorgan позивається до Tesla й вимагає шалену суму
Категорія
Технології
Дата публікації

JPMorgan позивається до Tesla й вимагає шалену суму

JPMorgan позивається до Tesla й вимагає шалену суму
Джерело:  online.ua

Інвестиційний банк JPMorgan Chase позивається Tesla - він звинувачує компанію у "грубому" порушенні контракту та вимагає виплатити 162 млн доларів компенсації.

Джерело:  Reuters

Що відомо про судову тяганину між JPMorgan та Tesla

За словами інсайдерів, Tesla ще 7 років тому продала JPMorgan варрант, який можна було реалізувати, якщо вартість акцій компанії на момент закінчення терміну дії варранта у червні та липні 2021 року буде вищою за зазначену в договорі.

Варто звернути увагу на те, що банк вирішив скоригувати ціну виконання, суттєво знизивши її після заяви Ілона Маска від 7 серпня 2018 року про те, що той може викупити акції компанії по 420 дол, зробивши її приватною.

Як стверджують представники банку, вони мали на це право і пояснили своє рішення тим, що повинні були зберегти справедливу ринкову вартість паперів на тлі наслідків після заяви Маска. Згодом, коли мільярдер відмовився від цієї ідеї, JPMorgan вирішив скоригувати ціну у бік збільшення.

"За цей період вартість акцій Tesla зросла майже вдесятеро. JPMorgan заявив, що відповідно до контракту Tesla мала надати акції або готівку. Попри те, що коригування JPMorgan були доречними і були потрібні за контрактом, Tesla відмовилася повністю виплатити те, що вона винна JPMorgan. Водночас Tesla назвала коригування банку "невиправдано швидкими" і заявила, що таким чином JPMorgan намагався скористатися волатильністю акцій Tesla", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що твіт Ілона Маска від 7 серпня 2018 року став причиною розгляду Комісією з цінних паперів США, яка звинуватила мільярдера в шахрайстві з цінними паперами. Щоб врегулювати цей конфлітк Tesla і Маск заплатили по 20 млн дол, а бізнесмен погодився узгоджувати свої твіти з юристами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?