Каблучка з білого або жовтого золота: відповіді на найпопулярніші питання
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Каблучка з білого або жовтого золота: відповіді на найпопулярніші питання

Каблучка з білого або жовтого золота: відповіді на найпопулярніші питання
Джерело:  online.ua

Ювелірні кільця з золота з діамантами – два найпопулярніших кольори для цієї важливої прикраси. Що таке жовте, а що біле золото? У магазині Aurum можна купити каблучку з золота будь-якого відтінку, а поки слід розібратися в чому ж різниця між ними.

Вони мають багато спільного – обидва добре поєднуються з діамантами будь-якого огранювання, чистоти та ваги. Основна відмінність між білим, жовтим і навіть рожевим золотом – це просто суміш металів, з якої вони зроблені. Деякі з найбільш поширених, що використовуються для змішування з золотом – мідь, срібло, нікель, паладій і цинк. Тип металу та його концентрація визначатимуть тон. У білому золоті більше нікелю та цинку, а в жовтому — міді.

Золото в чистому вигляді, що використовується в ювелірних виробах, датується 4000 роком до нашої ери. Проте, найбільш помітно воно використовувалося у Вікторіанську епоху. У ті часи золото використовувалося в поєднанні з коштовностями, такими як рубіни та сапфіри. Зрештою, ювеліри побачили перевагу змішування чистого золота з іншими металами, щоб зробити більш тверду та менш дорогу прикрасу. Кільця жовтого золота були надзвичайно популярні в кінці 1990-х років.

Біле золото (в тому вигляді, в якому ми його знаємо сьогодні) було винайдено в XIX столітті, але не стало широко популярним до 1920-х років. Оскільки платина була необхідна для багатьох військових цілей, біле золото використовувалося в ювелірних виробах в якості легкої та менш дорогої заміни. Воно продовжувало залишатися популярним протягом багатьох років, і в 2000-х роках велика кількість кілець вироблялося саме з білого золота.

Топ-3 питань по даній темі

Купуючи ювелірні вироби люди часто запитують:

  1. Біле золото – справжнє? Звичайно ж так! Воно являє собою комбінацію або сплав золота та білого металу — нікелю, срібла або паладію. І хоча більша частина відмінностей в кольорі відбувається через суміші та типи використовуваних речовин в складі, біле золото зазвичай покривається родієм – сріблясто-білого відтінку, який надає кільцям блискучий колір і велику міцність.

  2. Що дорожче: біле або жовте? Здебільшого, два метали матимуть однакову ціну, якщо в них буде однакова кількість чистого золота. Деякі ювеліри стягують додаткову плату за біле золото через додавання родієвого покриття. Інший варіант, схожий на біле золото – платина. Хоча це інший метал, він також має білий/сріблястий відтінок, але не такий блискучий.

  3. Що вибрати: кільце з білого або жовтого золота? Це дійсно буде залежати від особистих уподобань. У той час як біле золото зараз є бестселером, жовте — повертається в моду. Слід взяти до уваги відтінки шкіри та спробувати обидва кольори, щоб зрозуміти, який з них більше подобається. В цілому холодні відтінки шкіри краще виглядають з білим золотом або платиною. Людям з теплим тоном зазвичай подобаються обручки з жовтого та рожевого.

Якщо ви дійсно не можете вибрати між білим і жовтим золотом – і не потрібно. Змішування та поєднання металевих кольорів на даний момент є тенденцією. Якщо ви вибрали кільце з білого золота, додайте інше з жовтого, щоб створити унікальний образ, що поєднує обидва металу. Також ви завжди можете звернутися в магазин Aurum для отримання додаткової консультації та підбору ідеального ювелірного виробу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?