Кабмін дав резонансну обіцянку Україні щодо безвізу
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін дав резонансну обіцянку Україні щодо безвізу

Кабмін дав резонансну обіцянку Україні щодо безвізу
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів стверджують, що безвізовий режим України та Євросоюзу не скасують навіть в умовах скандальних рішень Конституційного Суду. Віцепрем'єрка з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина нагадала про потужні проєвропейські настрої у країні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву посадовиці у Facebook.

За її словами, рішення КСУ став потужним сигналом.

"Безвізу з ЄС бути! Є сили всередині країни, зацікавлені в тому, щоб зупинити європейську та євроатлантичну інтеграцію України, і водночас позбавити українців безвізу. Запевняю, їм це не вдасться!", - оголосила Стефанішина.

Вона зауважила, рішення суду викликає обурення, однак це говорить про необхідність завершення реформи судової влади, що розробляється разом з представниками Венеціанської комісії.

Нагадаємо, КСУ постановив, що рішення про кримінальну відповідальність за неправдиві дані у деклараціях посадовців не може нібито бути законним. Одразу після цього НАЗК виступило із заявою про фактичне блокування процесу призначення на посади переможців місцевих виборів, адже для цього у їх відношенні проводять спецперевірку, яка стала неможливою за рішенням КСУ.

У зв'язку з резонансним вердиктом КСУ президент Володимир Зеленський скликав позачергове засідання РНБО, під час якого обговорюватимуть наявну проблему.

Як повідомляв ONLINE.UA, у ЄС попередили офіційний Київ, що скандальне рішення КСУ є достатньою підставою для початку запуску Європейською Комісією механізму тимчасового призупинення дії безвізового режиму, оскільки одним з офіційних тригерів є відхід третьої держави від критеріїв, за якими цей режим вводили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?