Кабмін дав українцям гучну обіцянку про зарплати й пенсії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін дав українцям гучну обіцянку про зарплати й пенсії

Кабмін дав українцям гучну обіцянку про зарплати й пенсії
Джерело:  online.ua

У наступне десятиріччя український уряд планує кардинально збільшити середню зарплату населення разом із пенсійними виплатами. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, йдеться про зарплату в 900 доларів США близько 25,5 тисяч гривень до 2030 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ політика під час презентації Економічного аудиту та Векторів економічного розвитку до 2030 року.

За словами прем'єра, також йдеться про досягнення 300-доларової пенсії, що дорівнює приблизно 8,5 тисячі гривень.

Водночас загальнодержавні показники ВВП можуть зрости за наступні 10 років удвічі.

"Таке зростання можливе – і світовий досвід тому підтвердження", - стверджує Шмигаль.

Заробітні плати внаслідок такого зростання підвищаться удвічі, а от пенсії утричі.

"Без аналізу поточного стану ми не можемо реалістично поставити собі цілі на наступні роки. Контрольним запитанням було — чи реалізували ми свій потенціал, якими є результати управління країною за попередні роки, як ми виглядаємо в порівнянні з успішними країнами регіону? А сьогодні ми вже маємо чітку відповідь: 1 трлн доларів ВВП за 10 років. Це нереалізований потенціал країни", - зауважив прем'єр.

Також учасником презентації став президент Володимир Зеленський.

"Ми будемо чітко розуміти – куди і чому буде рухатись наша економіка. Для того, щоб постійно зростати, реалізовувати вже існуючий потенціал та створювати нові, проривні ідеї. Не наздоганяти, а бути на кілька кроків попереду", - наголосив державний лідер під час офіційних заходів.

Як повідомляв ONLINE.UA, український уряд не бачить ймовірних проблем у співпраці Києва з Міжнародним валютним фондом на тлі скандальних рішень Конституційного Суду. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, чому резонансні події не мають впливу на відносини з фінансовим партнером.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?