Шмигаль пояснив, що буде зі співпрацєю з МВФ через КСУ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Шмигаль пояснив, що буде зі співпрацєю з МВФ через КСУ

Шмигаль пояснив, що буде зі співпрацєю з МВФ через КСУ
Джерело:  online.ua

Український уряд не бачить ймовірних проблем у співпраці Києва з Міжнародним валютним фондом на тлі скандальних рішень Конституційного Суду. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, чому резонансні події не мають впливу на відносини з фінансовим партнером. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву очільника уряду 5 листопада.

За його словами, українська сторона дала чітко зрозуміти, що продовжить антикорупційну реформу.

"Ні, не вплине, тому що Україна чітко декларує і показує свої європейські наміри: свої наміри продовжувати й активно вести антикорупційну реформу, і всі реформи, які націлені та прописані в наших міжнародних зобов'язаннях", - пояснив Шмигаль.

Прем'єр звернув увагу на занепокоєння фонду через розвиток ситуації в Україні певним чином, однак водночас міжнародна структура обізнана щодо реформаторського прагнення Києва. Таким чином вона не впливає на процеси фінансування й виконання програми.

Нагадаємо, Конституційний Суд нещодавно раптово визнав неконституційним одну з головних норм антикорупційного законодавства. Фактично скасованою виявилася кримінальна відповідальність для посадовців, які надали неправдиві дані щодо декларування майна.

На такий крок суворо відреагували іноземні партнери України, серед них ЄС, США, та "Велика сімка".

Як повідомляв ONLINE.UA, скандал навколо Конституційного суду України продовжує набирати обертів. Так, один із суддів КСУ Ігор Сліденко, який був доповідачем у справі про скасування відповідальності чиновників за корупцію, несподівано для всіх почав погрожувати українському лідеру Володимиру Зеленському війною та тюрмою через плани останнього розпустити КС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?