Кабмін дав українцям гучну обіцянку щодо зарплат
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін дав українцям гучну обіцянку щодо зарплат

Кабмін дав українцям гучну обіцянку щодо зарплат
Джерело:  online.ua

Український уряд має намір надати українцям можливість самостійно обирати банк для виплати зарплат. За попередніми даними, нововедення хочуть впровадити вже у 2020 році. Таку обіцянку дав міністр Кабміну Дмитро Дубілет у своїх соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

Чиновник акцентував увагу на тому, що в Україні існує явище "зарплатний проєкт", яке є дивним для європейських країн.

"Ми хочемо запровадити систему, яка дозволить українцям вільно обирати банки, при цьому не вимагатиме від бухгалтерів зайвої роботи. Це дасть можливість враховувати побажання працівників. Досі підприємство укладало контракт про виплату зарплати з банком, не питаючи думки співробітників", - пояснив Дубілет.

За його словами, зазначене нововведення можна буде впровадити вже у 2020 році. Чиновник наголосив, що з цією метою ведеться спільна з Мінфіном і НБУ робота.

"Ідея дуже проста: зробити, як у Європі. Робітник просто вказує бухгалтеру свій IBAN, а бухгалтер формує просту відомість для всіх співробітників, незалежно від банку",– додав Дубілет.

Після цього банк, який обслуговує підприємство, автоматично надсилатиме гроші працівникам.

Як повідомляв ONLINE.UA, Державна служба статистики зафіксувала, що найбільші показники у питанні заробітної платні існують у галузях фінансів та страхування, інформаційних технологій. Найменший прибуток в українців зі сфери охорони здоров’я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?