Кабмін доручив виплатити компенсації українцям за новий карантин
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін доручив виплатити компенсації українцям за новий карантин

Кабмін доручив виплатити компенсації українцям за новий карантин
Джерело:  online.ua

Вже вісім областей знаходяться в "червоній" зоні карантину, а деякі обласні центри оголошують локдаун через стрімке погіршення ситуації з коронавірусом. Закриття ТРЦ, ринків, непродовольчих магазинів, кафе і ресторанів знову призводить до того, що тисячі українців залишаються без роботи. Держава обіцяє підтримати людей в період жорсткого карантину в регіонах. Спочатку з такою обіцянкою виступив український глава Володимир Зеленський, який доручив місцевій владі призначити підприємцям виплати з місцевого бюджету. 22 березня механізм компенсацій вже обговорили в Кабміні. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Мінекономіки спільно з Мінфіном, Мінсоцполітики, Мінрегіоном, із залученням органів місцевого самоврядування розробити алгоритм відшкодування втрат людям. Про це Шмигаль повідомив в своєму Telegram-каналі, передає ONLINE.UA.

"Держава підтримає людей в період жорсткого карантину в регіонах. За дорученням Президента Володимира Зеленського обговорили сьогодні з міністрами механізми виплат компенсації підприємцям", - повідомив Шмигаль.

Нагадаємо, на період січневого локдауна українці отримували карантинну допомогу в розмірі 8 тисяч гривень. Ці виплати Кабмін ввів для ФОП і їх найманих працівників, які були змушені призупинити свою діяльність на період жорсткого карантину. Також підприємцям виплачували допомогу на дітей і вводили податкові канікули.

Важливо додати, що на час карантинних обмежень в Києві, які діють з 20 березня по 9 квітня, місцева влада продовжила пільги для столичних підприємців. У мерії уточнили, що у підприємців є можливість фактично не платити за користування комунальним майном в орендованих у міста приміщеннях, а також не платити за договорами розміщення засобів пересувної і сезонної торгівлі за весь період неможливості роботи:

  • на період карантину плата за договорами розміщення засобів пересувної і сезонної торгівлі, незалежно від розміру плати, визначеної в договорах оренди, становитиме 1 гривню;

  • вартість оренди комунального майна зменшується на 50%;

  • для ресторанного бізнесу, пересувної і сезонної торгівлі на 50% зменшується пайова участь в утриманні об'єктів благоустрою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський пообіцяв подвійну допомогу українцям на період нового локдауна. Він поставив задачу, щоб місцева влада вже на цьому тижні озвучила свої пропозиції про підтримку громадян і запевнив, що офіційний Київ подвоїть виплати, призначені з місцевих бюджетів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?