Зеленський пообіцяв подвійну допомогу українцям на період нового локдауну
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський пообіцяв подвійну допомогу українцям на період нового локдауну

Зеленський пообіцяв подвійну допомогу українцям на період нового локдауну
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян країни з важливою заявою - він пообіцяв, що людям компенсують втрати від нового локдауну. Глава української держави поставив вимогу, щоб місцева влада вже до наступного тижня озвучила свої пропозиції про підтримку громадян і запевнив, що офіційний Київ подвоїть виплати, призначені з місцевих бюджетів. З такою обіцянкою Зеленський виступив після засідання РНБО, на якому були затверджені нові жорсткі санкції проти ексчиновників країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Сьогодні в деяких регіонах, згідно зі своїми повноваженнями, місцева влада рішенням комісії з ТЕБ та НС ввели посилений карантин. У той же час, на моє переконання, всі ці заходи не можуть вводитися ними в форматі "заборона є, підтримки немає", або, якщо завгодно, за принципом "грошей немає, але ви тримайтеся". Я чекаю від місцевої влади відповідних пропозицій, щоб вже наступного тижня розглянути і затвердити їх на Конгресі місцевих і регіональних влад при Президентові України. Додатково до запропонованих за рахунок місцевих бюджетів розмірів допомоги громадянам і бізнесу, які постраждали через локдаун, центральна влада додасть сто відсотків, збільшивши таким чином суми підтримки людей і бізнесу вдвічі ", - заявив Зеленський.

Він нагадав, що під час січневого локдауна за його дорученням українці отримали компенсації - це була не тільки пряма фінансова допомога українцям і бізнесу, але і допомога на дітей, виплати по частковому безробіттю, податкові канікули. Тому Зеленський вважає правильним і логічним, що під час поточних локдаунів, що вводяться за рішенням місцевої влади, українці повинні отримати підтримку.

"Для того щоб надання допомоги було максимально прозорим, а головне - швидким, воно повинно відбуватися завдяки порталу та застосунку "Дія", який вже успішно показав себе на національному рівні в січні цього року. Крім того, я прошу Верховну Раду України бути готовою в максимально короткі терміни прийняти всі зміни, які стануть необхідними для втілення пропозицій місцевої влади та уряду", - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, в Україні діє адаптивний карантин. С 8 березня червона зона карантину діє вже в чотирьох українських областях - Івано-Франківській, Чернівецькій, Закарпатській і Житомирській. Напередодні в червону зону включили місто Київ. У помаранчевої зоні - Вінницька, Донецька, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька та Черкаська області. У зв'язку з ростом захворюваності в Києві та Львові ввели локдаун з 20 березня. З 21 березня обмеження посилюють в Київській області.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського анонсували масштабні заходи зі стимулювання економіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?