У Зеленського анонсували масштабні заходи зі стимулювання економіки
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Зеленського анонсували масштабні заходи зі стимулювання економіки

У Зеленського анонсували масштабні заходи зі стимулювання економіки
Джерело:  online.ua

В українському уряді триває розробка нового пакету заходів, яким передбачають стимулювати економіку упродовж 2021 та 2022 років. У світі триває потужна криза, спровокована пандемією коронавірусу COVID-19, вона перш за все вдарила по середньому та малому ланках бізнесу. З доповіддю про план підтримки в часи коронакризи виступила заступниця голови ОП Юлія Свириденко під час форуму “Україна 30. Малий і середній бізнес і держава”. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на адміністрацію.

“Минулий рік був надскладним для всього світу, і Україна не стала винятком. Найсильніше пандемія вразила сферу послуг. Наприклад, додана вартість в готельному бізнесі скоротилися на 30%, а промислове виробництво в Україні впало на 5,2%. Але загальні показники говорять, що ми пройшли випробування 2020 роком успішно”, - заявила Свириденко.

Вона пояснила, що причиною для цього стало фіскальне стимулювання, монетарна політика, рішення на рівні уряду — разом з активною позицією середнього та малого бізнесу. ВВП України в цілому впав на 4,2%, хоча очікувалося нібито зменшення на 8%.

Також представниця ОП звернула увагу на рішення щодо програми зі збереження робочих місць завдяки компенсуванню роботодавцям до двох третин зарплат працівників. В цілому до неї приєдналися 365 робітників. Також фізичні особи отримали змогу скористатися державною підтримкою у тому випадку, якщо вони мали дітей до 10 років. Ще 500 тисяч осіб скористалися допоміжними 8 тисячами гривень, які допомогли в житті під час карантину.

“Ми зараз спрямовуємо всі наші зусилля для того, щоб розробити пакет заходів на 2022 рік, для того, щоб стимулювати економічне зростання”, - звернула увагу Свириденко.

Представники Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва займаються розробкою пропозицій для введення нових стимулів, що допомагатимуть бізнесу в розвитку. Окремі напрацювання представлять найближчим часом. Наприклад — ідея лібералізації робочих відносин та еквайрингу.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство соціальної політики підготувало проєкт постанови Кабінету міністрів про зміну порядку призначення та надання житлових субсидій українцям. Головними нововведеннями можуть стати переклад субсидій виключно в грошову форму та обов’язкова подача заяв та декларацій в травні 2021 роки для перепризначення виплат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?