Кабмін готує попередження українцям про зміни через COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін готує попередження українцям про зміни через COVID-19

Кабмін готує попередження українцям про зміни через COVID-19
Джерело:  online.ua

Поширення коронавірусу COVID-19 змушує український уряд вдаватися до нових рішень щодо обмежень чи спроб зменшити темпи епідемії. У Міністерстві освіти та науки задумали випустити рекомендації щодо переводу на дистанційне навчання у вишах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра Сергія Шкарлета у телепередачі "Сніданок з 1+1".

За його словами, йдеться про період з 15 жовтня до 15 листопада.

"Ми не можемо наполягати на переході і видавати конкретні накази з вказівкою переходу на дистанційне навчання, тому що у закладах вищої освіти є автономія. Але, враховуючи розвиток коронавірусної інфекції, ми будемо рекомендувати перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня по 15 листопада", - оголосив Шкарлет.

Він звернув увагу, більшість університетів країни вже працюють дистанційно.

"Сьогодні ми будемо разом з міністром охорони здоров’я ініціювати засідання ТЕБ та НС, де прописувати рекомендацію стосовно переходу на дистанційне навчання і на канікули", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, епідемія посилила тиск на Україну упродовж останніх тижнів. Станом на ранок 12 жовтня лікарі встановили 265 454 діагнози коронавірусу, за попередню добу нових 4 420. Такий показник реєструють щодня вже з самого літа.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Володимир Зеленський оперативно відреагував ні ситуацію з коронавірусом, яка погіршується з кожним днем. Він уже доручив чиновникам готуватися до другої хвилі коронавірусу. Зокрема, президент розпорядився тимчасово перевести виші на дистанційне навчання, канікули в школах почати раніше - цей момент також важливий для організації виборів, адже дільниці частково знаходяться саме у школах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?