Зеленський прийняв екстрене рішення через ситуацію з коронавірусом в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський прийняв екстрене рішення через ситуацію з коронавірусом в Україні

Зеленський прийняв екстрене рішення через ситуацію з коронавірусом в Україні
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський оперативно відреагував ні ситуацію з коронавірусом, яка погіршується з кожним днем. Він уже доручив чиновникам готуватися до другої хвилі коронавіруса. Зокрема, президент розпорядився тимчасово перевести вузи на дистанційне навчання, канікули в школах почати раніше - до 15 жовтня, в "червоних" і "помаранчевих" зонах обмежити роботу закладів громадського харчування - ресторанів, клубів, а також доручив заборонити проведення всіх масових заходів у країні. Про екстрене рішення Зеленського повідомив глава комітету Верховної ради з питань здоров'я нації, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький в Facebook, передає ONLINE.UA.

"У світі черговий рекорд за кількістю нових хворих СOVID-19. Майже 400 тисяч на добу. Наша країна - не виняток: пандемія набирає обертів. Але ситуація цілком контрольована. Влада тримає руку на пульсі. Зокрема, під час останньої наради у Президента України прийнята низка важливих рішень по боротьбі з епідемією СOVID-19. Наші пріоритети залишаються незмінними: всебічно зміцнюємо систему охорони здоров'я; вибірково, де відчутно не страждає економіка, підсилюємо карантин; вводимо реальну відповідальність для керівників за недотримання карантину", - зазначив Радуцький.

Нардеп уточнив, що вирішив Зеленський через погіршення ситуації з коронавірусом в Україні:

  1. Вузи тимчасово переводять на дистанційне навчання.

  2. Осінні канікули в школах повинні початися раніше. Дата початку канікул визначає місцева влада, але оптимально, якщо канікули стартують вже на наступному тижні, до 15 жовтня.

  3. У червоних і помаранчевих зонах вводяться обмеження роботи закладів громадського харчування - ресторанів, клубів. З 22:00 години заклади повинні закриватися.

  4. Президент доручив МОЗ збільшити запаси засобів індивідуального захисту і медичних препаратів, які застосовуються при лікуванні ускладнень коронавірусної хвороби. Повинен бути встановлений незнижуваний запас ЗІЗ і препаратів, якого вистачить на тривалий час.

  5. За наказом Президента в Києві, Одесі, Маріуполі починається підготовка до розгортання великих інфекційних госпіталів на випадок перевантаження медичних установ першої та другої хвилі. Вже йде закупівля всього необхідного обладнання для того, щоб нові госпіталі змогли почати роботу за лічені дні. Госпіталі будуть розміщувати в існуючих великих приміщеннях - в Києві це може бути Палац Спорту.

  6. Президент доручив готувати відомчі лікарні та установи, підпорядковані Медичній академії наук, до прийняття хворих СOVID-19.

  7. Інтерни і студенти старших курсів медичних вузів залучаються до роботи в інфекційних відділеннях.

  8. За наказом Президента МОЗ збільшує кількість ПЛР-тестів з 30-35 тисяч до 50 тисяч на добу. Уряд виділив 260 млн грн на збільшення кількості тестів на коронавірус, з яких 100 млн підуть на контрактування приватних лабораторій, 160 млн грн на додаткову закупівлю реагентів та лабораторного обладнання.

  9. Президент також доручив вирішити проблему із забезпеченням киснем. До кінця місяця місцева влада має обладнати 80% ліжкомісць з хворими коронавірус подачею кисню. Для цього уряд виділив регіонам 572 млн грн.

  10. Верховній Раді запропонували розглянути зміни до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо запобігання поширення коронавірусної хвороби (COVID-19). Зміни передбачають штраф 3400-5100 грн для підприємств, підприємців, установ, організацій, які пропустили в громадське приміщення або громадський транспорт людей без одягнених респіраторів або захисних масок.

Нагадаємо, ситуація з коронавірусом в Україні стрімко погіршується - у неділю, 11 жовтня, зафіксували 4768 нових випадків зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 261 034 осіб, з них 4972 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Харківській області, в Києві, Хмельницькій, Житомирській і Рівненській областях.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що реальний спосіб уберегтися від коронавіруса  - це відмова від масових заходів, сімейних свят та вечірок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?