Кабмін намагається звільнити главу НАБУ Ситника
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін намагається звільнити главу НАБУ Ситника

Кабмін намагається звільнити главу НАБУ Ситника
Джерело:  online.ua

15 лютого український активіст та очільник Центру протидії корупції Віталій Шабунін неочікувано для всіх повідомив, що Кабінет міністрів розглянув і має намір передати до Верховної Ради законопроєкт, "яким звільняє чинного директора НАБУ Артема Ситнака". За словами антикорупціонера, це була ініціатива українського лідера Володимира Зеленського, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на допис Віталія Шабуніна у  Facebook.

"Відповідну правку (про звільнення Ситника) за усної пропозиції одного з міністрів було додано до законопроєкту, який змінює процедуру обрання нового директора НАБУ. До речі, запропонована процедура гарантує Зеленському обрання підконтрольного йому Директора. Конкурсна комісії: 3-х членів делегує РНБО, 6 - КМУ (з них 3 міжнародні експерти). За нашою інформацією, звільнення Ситника — особисте рішення Володимира Зеленського. Таким чином останній відреагував на початок розслідування щодо закупівлі вакцин від COVID-19", - йдеться в повідомленні глави ЦПК.

Інформацію про намір звільнити Артема Ситника також підтвердив представник Кабміну в парламенті Василь Мокан. За його словами, уряд 15 лютого зібрався позачергово і розглянув низку питань, серед яких внесення до Ради урядового законопроєкту "Про Національне антикорупційне бюро України" щодо приведення у відповідність до Конституції України". Чиновник також звернув увагу на те, що  Кабмін підтримав його і "з доопрацюванням" відправить у Раду для реєстрації. З текстом проєкту можна буде ознайомитися пізніше.

Що важливо розуміти, глава держави Володимир Зеленський в листопаді 2020 року запевнив послів G7, що гарантує збереження посади директора Національного антикоупційного бюро Артемом Ситником попри рішення Конституційного суду.

Варто нагадати про те, що 10 лютого стало відомо, що НАБУ розслідує закупівлю вакцин проти коронавірусу. Йдеться про можливі зловживання при закупівлі китайської вакцини компанії Sinovac Biotech по 17,85 доларів за дозу за допомогою приватної фірми-посередника.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що скандальний заступник ОПУ  Андрій Татаров заявив, що Артем Ситник не має морального права очолювати НАБУ і повинен покинути займану посаду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?