Кабмін нарешті назвав ціну на українську землю
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін нарешті назвав ціну на українську землю

Кабмін нарешті назвав ціну на українську землю

Радник очільника Кабміну з економічних питань та земельної реформи Олексій Мушак повідомив, що після запуску ринку землі в 2020 році первісна ціна за гектар буде близько двох тисяч доларів. Про це пише ONLINE.UA з посиланням на "УНІАН".

  "Якби впроваджувалася перша запропонована модель ринку землі, там, де є всі гравці, ціна була б близько двох тисяч доларів за гектар по країні. Залежно від області - наприклад, у Херсоні та на Волині трохи дешевше, а в Полтаві, Черкасах, Вінниці - дорожче, оскільки там краща земля і більша конкуренція", - сказав він.

Чиновник також зазначив, що за іншою моделлю, в якій є обмеження по кількості гектарів в одні руки і допуску до ринку іноземців, первинна ціна буде меншою - близько 1900 доларів за гектар. Окрім того, Мушак повідомив, що на наступних етапах впровадження ринку землі ціна за гектар буде прямо залежати від кредитних ставок в Україні.

"Якщо кредитна ставка для України буде 5%, то ви середню оренду, яка буде 200 доларів, примножуєте на 20 - і земля коштуватиме чотири тисячі доларів. Чому в Європі така висока вартість землі? Тому що у них грошовий ресурс дуже доступний, умовно кажучи, нульова ставка", - сказав він.

 Нагадаємо, що  проект закону про ринок  землі передбачає запровадження деяких обмежень на купівлю сільськогосподарських земель в одному регіоні. Ціна для фізосіб, юросіб та іноземців не буде значно відрізнятися, але буде залежати від нюансів оподаткування для кожної категорії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?