Кабмін обмежить вартість опалення: що це означає
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін обмежить вартість опалення: що це означає

Кабмін обмежить вартість опалення: що це означає
Джерело:  online.ua

Український уряд запровадить граничний рівень ціни 1 Гкал теплоенергії в системі централізованого опалення на рівні 1,4 тисячі гривень. З даною заявою виступив міністр юстиції Павло Петренко в ході засідання Кабміну, передає ONLINE.UA.

"Пропонується рішенням уряду … ввести граничну ціну, яка є економічно-обґрунтованою для місцевих постачальників. Ця ціна пропонується на рівні 1400 гривень при наявності лічильника і 35,21 грн за квадратний метр за відсутності лічильника. Чому в одних містах ціна тепла за гігакалорію 2000 грн, а в інших – 1300 грн?", - сказав міністр.

За його словами, ця різниця є необ'єктивною і неадекватною.

"Ціна на газ і електроенергію в країні однакові, зарплати в галузі приблизно однакові, але тарифи різні", - додав очільник Кабміну Володимир Гройсман.

Окрім того, він наголосив, що НАК "Нафтогаз України" має продовжувати знижувати ціну на газ для населення.

"Нам непросто обмежувати ціни на сам газ, і ми постійно працюємо, щоб ціни на газ в Україні були обмеженими. А в останні кілька місяців, внаслідок рішень уряду "Нафтогаз" почав знижувати ціну на газ, і думаю, що він має продовжувати так робити", - зазначив Гройсман.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова правління НАК "Нафтогаз України"  Андрій Коболєв вважає цілком ймовірною можливість того, що російський "Газпром" може припинити транзит газу територією України після завершення діючого транзитного контракту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?