Кабмін офіційно відмовився вести переговори з Росією про вакцину проти COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін офіційно відмовився вести переговори з Росією про вакцину проти COVID-19

Кабмін офіційно відмовився вести переговори з Росією про вакцину проти COVID-19
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів оголосили, що посадовці тримають контакт щодо вакцини проти коронавірусу COVID-19 на рівні державних лідерів та безпосередньо виробників. Російських джерел у жодному напрямку немає. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ прем'єр-міністра Дениса Шмигаля на годині запитань до уряду.

За його словами, йдеться виключно про ліцензовані на міжнародному рівні вакцини.

"Стосовно джерел отримання вакцин, два рівні: ведемо перемовини на рівні керівників держав, а також ведемо перемовини з усіма виробниками вакцин, крім російської. Всі міжнародні виробники, звичайно, на сьогоднішній день, які мають ліцензовані вакцини вже, які пройшли три рівні сертифікації і мають відповідні дозволи і ліцензії, — з усіма цими виробниками міністр охорони здоров'я веде перемовини на рівні керівників цих підприємств", - пояснив Шмигаль.

Нагадаємо, у світі потроху починається масова вакцинація проти COVID-19. Наразі її розпочали Сполучені Штати й Велика Британія. Водночас країни Євросоюзу чекають на затвердження дозволу на використання вакцини Pfizer. У січні передбачається ухвалення такого рішення щодо препарату від Moderna.

Інші держави, зокрема й Україна, повстали перед труднощами, оскільки світові лідери забрали значну частку перших партій вакцин собі.

Як повідомляв ONLINE.UA, кандидат української вакцини проти коронавірусу COVID-19 ще у жовтні продемонстрував перші результати, однак клінічні випробування на людях ще не розпочали. Причини тому назвав міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Перш за все це пов'язано з необхідною кількістю доз, якої не вистачає для переходу на наступний етап.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?