МОЗ розкрило, в якому стані розробка української вакцини проти коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ розкрило, в якому стані розробка української вакцини проти коронавірусу

МОЗ розкрило, в якому стані розробка української вакцини проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Кандидат української вакцини проти коронавірусу COVID-19 ще у жовтні продемонстрував перші результати, однак клінічні випробування на людях ще не розпочали. Причини тому назвав міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на годину запитань до уряду в п'ятницю, 18 грудня.

Він підтвердив, що дослідження не стартували станом на середину грудня. Для цього є одна значна причина — випробування потребують 100 тисяч доз перед стартом.

"Було пройдене доклінічне випробування, зараз триває процес щодо розпочинання клінічних випробувань, була обрана відповідна виробнича база, де повинні виробити ці вакцини для початку проходження клінічних випробувань. Це одне із українських фармпідприємств. Для початку треба виготовити не менше, ніж 100 тисяч доз вакцини, тому там триває процес, але цей процес неможливо завершити за один місяць", - пояснив Степанов.

Розробники раніше стверджували, що за ідеальних умов вони зможуть завершити свою розробку за 9 місяців. Інакше термін збільшується до одного року.

"Ці процеси не можна пришвидшувати, не можна використовувати вакцину, яка не перевірена", – звернув увагу доктор медичних наук Михайло Фаворов, який причетний до процесу розробки.

Нагадаємо, наразі у різних державах тільки-но починаються кампанії з масових вакцинацій. Найбільшу частку перших партій препарату передбачувано отримують перші країни світу.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівництво Міністерства охорони здоров’я офіційно повідомило, що планує у лютому 2021 року розпочати вакцинування від коронавірусної хвороби. Очільник відомства Максим Степанов звернув увагу на те, що перші щеплення, цілком можливо, будуть проводити препаратами, які офіційний Київ закупить безпосередньо у виробників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?