Кабмін оприлюднив перші висновки про дієвість карантину вихідного дня
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін оприлюднив перші висновки про дієвість карантину вихідного дня

Кабмін оприлюднив перші висновки про дієвість карантину вихідного дня
Джерело:  online.ua

Карантин вихідного дня через коронавірус COVID-19 тривав в Україні упродовж декількох вікендів. Станом на 1 грудня у Кабміні виступили з попереднім висновком щодо дієвості такого режиму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра уряду Олега Немчінова.

За його словами, Міністерство охорони здоров'я ще займається повноцінним підбиттям підсумків, однак Рада національної безпеки та оборони вже має певні висновки.

"Складно коментувати те, що ще не затверджено. Ми чекаємо офіційних висновків МОЗ за підсумками трьох тижнів карантину вихідного дня, і вже на підставі цього ухвалюватимуться подальші рішення", - підкреслив Немчінов.

Водночас він звернув увагу на аналіз Секретаріату РНБО, який зафіксував "явне зниження активності у вихідні".

"Якщо подивитися статистику щодо зростання кількості захворюваності, щотижневі показники говорять про те, що йде суттєве уповільнення і практично стабілізація кількості українців, які захворіли на коронавірус", - пояснив міністр.

Він зауважив, вже 2 грудня у МОЗ можуть виступити із пропозиціями щодо карантинного режиму.

Нагадаємо, станом на ранок 1 грудня зафіксували 745 123 випадки коронавірусу, за підсумками попередньої доби нових діагнозів 12 498.

Як повідомляв ONLINE.UA, вакцинація проти коронавірусу COVID-19 виключно груп ризику в Україні потребує 15,1 мільярда гривень. У Міністерстві охорони здоров’я нагадали, що проєкт держбюджету на 2021 рік передбачає лише 2,6 мільярда гривень.

У відомстві нагадали, що в уряді вже визначили чітко, хто отримуватиме препарат на первинному етапі. У бюджеті передбачено 156,2 мільярда гривень на систему охорони здоров’я, однак вона потребує додаткових 57 мільярдів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?