Кабмін підготував для громадян чудовий сюрприз
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін підготував для громадян чудовий сюрприз

Кабмін підготував для громадян чудовий сюрприз
Джерело:  online.ua

Глава Кабміну Олексій Гончарук поділився з українцями прекрасною новиною. Він підкреслив, що Україна без проблем пройшла календарну зиму, а платіжки за комунальні послуги за лютий будуть рекордно низькими за останні кілька років. Про це він повідомив в ході пресбрифінгу, передає ONLINE.UA.

"Ми чудово пройшли зиму, це сталося і завдяки прекрасній погоді... За лютий люди отримають рекордно низькі платіжки за останні роки", - сказав він.

Гончарук пообіцяв українцям, що ціна на газ за лютий буде нижче 4 тис грн за тисячу кубометрів.

"У лютому газ коштував набагато дешевше, ринок сприяв тому, що ми очікуємо, що у вартості комунальних послуг газ буде менш як 4 тис грн", – додав глава Кабміну.

Окрім того, він наголосив, що з урахуванням озвученої ціни на блакитне паливо, деякі теплогенеруючі підприємства можуть знизити рахунки за лютий для своїх споживачів на 40%.

Варто звернути увагу на те, що в лютому поточного року оптова ціна на природний газ для потреб населення становитиме 3,95 тисячі гривень за тисячу кубометрів (без врахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами). Зазначимо, що це на 15% менше, ніж у січні 2020 року та на 37% нижче, ніж у лютому 2019 року.

Наразі відомо, що найбільше за комунальні платежі сплачують в Дніпрі, далі йдуть Кропивницький і Суми, найменше платять в Ужгороді і Чернівцях.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Мінфін порадував українців хорошими новинами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?