Кабмін підготував гарні новини для пенсіонерів України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін підготував гарні новини для пенсіонерів України

Кабмін підготував гарні новини для пенсіонерів України
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів під час засідання у середу, 11 листопада, ухвалив важливе рішення щодо бюрократичних процесів, пов'язаних із пенсією. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про введення політики так званого "єдиного звернення". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний канал посадовця у Telegram.

За його словами, це спростить життя пенсіонерів.

"Відтепер не потрібно буде йти в Пенсійний фонд, потім у банк для відкриття рахунку, потім чекати, потім знову в банк. Адже працюватиме політика одного звернення, коли людина просто звертається в Пенсійний фонд, а далі за зверненням самого Фонду чи органів соціального захисту буде відкрито відповідний рахунок у банку. Це ще один крок для спрощення роботи соціальної сфери", - пояснив Шмигаль.

Водночас на засіданні підтримали ініціативу щодо запуску Єдиної інформаційної системи соціальної сфери. Цей пілотний проєкт стане інтеграцією всіх реєстрів у єдину базу отримувачів соціальних послуг в Україні.

Він передбачає також:

  • ліквідацію дублювань процесів у функцій у галузі;

  • перехід на електронний документообіг для спрощення роботи сфери.

"Все це має підвищити ефективність соціальної сфери та допоможе збільшити підтримку тих, хто її дійсно потребує", - наголосив Шмигаль.

Як повідомляв ONLINE.UA, у наступне десятиріччя український уряд планує кардинально збільшити середню зарплату населення разом із пенсійними виплатами. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, йдеться про зарплату в 900 доларів США близько 25,5 тисяч гривень до 2030 року.

З відповідним прогнозом політик виступив під час презентації Економічного аудиту та Векторів економічного розвитку до 2030 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?