Кабмін підписав меморандум щодо тарифів на тепло і гарячу воду
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін підписав меморандум щодо тарифів на тепло і гарячу воду

Кабмін підписав меморандум щодо тарифів на тепло і гарячу воду
Джерело:  online.ua

9 лютого офіційно стало відомо, що Кабінет міністрів нарешті підписав меморандум із місцевою владою щодо тарифів на тепло та гарячу воду — до кінця опалювального сезону вони підвищуватися не будуть. Першим про це це повідомив очільник українського уряду Денис Шмигаль, передає ONLINE.UA з посиланням на Телеграм-канал  прем’єр-міністра.

"Тарифи на тепло та гарячу воду не будуть підвищуватись у цьому опалювальному сезоні. Щойно офіційно закріпили це в Меморандумі з місцевою владою", — наголосив Денис Шмигаль.

За його словами, це один із 8 кроків команди Кабміну на шляху розв'язання тарифної кризи. Варто зазначити, що нещодавно посадовець розповідав про те, що КМУ "вдалось досягти певного консенсусу із владою на місцях, найближчим часом відбудеться його підписання".

Згідно з останніми даними, меморандум укладено між урядом в особі міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова та першого заступника міністра енергетики України Юрія Вітренко, а також Нацкомісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики та компослуг, "Нафтогазом" і мерами українських міст. Що важливо розуміти, рішення підтримали всі міські голови.

"Меморандум також передбачає, що підприємства теплопостачання гарантовано отримуватимуть газ для виробництва тепла і постачання його в домівки українців упродовж всього опалювального періоду 2020-2021 років. Для цих підприємств передбачені відстрочка оплати за природний газ та компенсації різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованої в тарифах за тепло", — йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що до 1 вересня поточного року запровадять довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на газ для підприємств теплопостачання.

"Це дозволить уникнути цінових коливань протягом опалювального сезону 2021-2022 років", - кажуть в Кабміні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін прогнозує суттєвий ріст ціни на газ в 2021 році: усі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?