Кабмін прогнозує суттєвий ріст ціни на газ в 2021 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін прогнозує суттєвий ріст ціни на газ в 2021 році

Кабмін прогнозує суттєвий ріст ціни на газ в 2021 році
Джерело:  online.ua

Міністерство економічного розвитку поділилося з українськими громадянами новим прогнозом, згідно з яким, за оптимістичного сценарію, ціни на газ для населення у поточному році зростуть на 20%, у 2022 році – на 10%, а у 2023-2024 роках прибавлятимуть по 5% щороку. В Кабінеті міністрів звертають увагу на те, що в минулоці році газ для населення подорожчав на 56,3%. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  сценарії  розвитку економіки, які нещодавно оприлюднив український уряд.

"Відреагують на зростання вартості газу тарифи на централізоване опалення та гарячу воду. Вже цього року за них прийдеться платити на 16-18% більше, ніж минулого. Наступного року зростання становитиме 6-9%, а у 2023-2024 роках – від 3 до 5%", — йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що ціни на електроенергію зростуть на 38% (за оптимістичного сценарію) та 52% (за песимістичного). У 2022 році електрика подорожчає ще на 15-20%.

"Не обійде зростання тарифів й залізничні перевезення. В міністерстві очікують, що за поточний рік вартість квитків для пасажирів зросте на 22%. І в наступні роки воно не припиниться. Так, у 2022 році вони подорожчають на 15-26%, у 2023 році – на 6,5-15%, а у 2024 – ще на 6,5-10%", – йдеться у статті.

Зазначимо, що раніше глава держави Володимир Зеленський нагадав українцям про те, що тарифи на опалення та гарячу воду в Україні не змінюватимуться у більшому напрямку через встановлену граничну ціну на газ. Він наголосив, що наразі такий граничний показник лімітує ціну на паливо до 6,99 гривні за кубометр. За словами президента, не будуть змінюватися згадані тарифи у всіх регіонах країни. Цьому передувала нарада з керівниками обласних державних адміністрацій та керівництва НАК “Нафтогаз”.

“Я закликаю місцеву владу, до повноважень якої належать саме ці питання, поставитись до цього відповідально, з думкою насамперед про звичайних людей, пересічних українців”, — закликав український лідер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Нафтогаз планує розділити активи Укрнафти з Коломойським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?