Кабмін планує поділити Україну на 10 зон
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін планує поділити Україну на 10 зон

Кабмін планує поділити Україну на 10 зон
Джерело:  online.ua

В Кабінеті міністрів повідомили українцям важливу новину. Так, міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов офіційно повідомив, що Україну мають намір поділити на функціональні зони. За словами представників влади, цей крок дозволить ефективно зосередити ресурси, спрямовані на розвиток регіонів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  пресслужбу  відомства.

Як стверджує чиновник, вперше області розділять за схожістю соціально-економічних характеристик і без прив’язки до встановлених кордонів. Кабінет міністрів планує направляти фінансування не на області, як було раніше – а на території, оскільки в одній області можуть бути розташовані міста і села, які вимагають абсолютно різного підходу до стратегії розвитку.

"Вони розроблені системно і дають можливість розподіляти гроші не тільки між областями, а й між функціональними територіями. Наприклад, перша зона з десяти — гірські території українських Карпат. Це відразу кілька областей, які ми повинні розвивати. Далі, макрорегіон Азов-Чорне море. Це узбережжя Чорного і Азовського морів. Там одні й ті ж проблеми. Далі, наприклад, прикордонні регіональні зони. На сході і на заході вони різні — в першому випадку — в несприятливих умовах, у другому — навпаки. Також є монофункціональні міста, є шахтарські регіони, які вимагають абсолютно іншої логіки", - розповів Олексій Чернишов.

Наразі відомо, що уряд визначив такі функціональні типи територій в межах державної регіональної політики на період до 2027 року:

Гірські території Українських Карпат

Макрорегіон "Азов-Чорне море"

Прикордонні регіони

Прикордонні території у несприятливих умовах

Тимчасово окуповані території України

Природоохоронні території (Смарагдова мережа)

Міські агломерації

Центри економічного розвитку

Монофункціональні старопромислові міста

Сільські території у несприятливих умовах

Згідно з останніми даними, проєкти по функціональних територіях уже почали розробляти.

Як повідомляв ONLINE.UA, 9 березня під час наради під головуванням президента України Володимира Зеленського запропонували нову систему боротьби з бідністю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?